Katai letos protiv IMT-a u kontrolnom meču (© Star sport)
Katai letos protiv IMT-a u kontrolnom meču (© Star sport)

Zvezda za polufinale: Stanković bez sedmorice, kvartet čeka šansu

Vreme čitanja: 2min | uto. 30.03.21. | 08:58

Lider Superlige ogroman favorit protiv IMT-a (16.00, TV Arena sport 1)

Prošli su finalisti iz prethodnog ciklusa. Očkekivano. Probio se i Radnik. Neočekivno. Za preostalo mesto u polufinalu Kupa Srbije konkurišu Crvena zvezda i IMT iz Novog Beograda, s tim što je svima jasno da je lider Superlige, makar i u izmenjenom sastavu, ogroman favorit protiv petoplasiranog tima prvoligaškog karavana. Između njih su 23 ekipe i jasno je da bi sve osim plasmana crveno-belih među četiri najbolja tima masovnijeg takmičenja predstavljalo senzaciju.

Čak i bez šestorice reprezentativaca, rasutih po raznim selekcijama (Milan Gajić, Željko Gavrić, Milan Borjan, Mohamed el Fardu Ben, Gelor Kanga, Nikola Krstović), Dejan Stanković je u prilici da sastavi tim za poštovanje, koji ne bi smeo da se muči sa ekipom koju je tokom letnjih priprema savladao 2:0.

Izabrane vesti

Imali smo četiri, pet dana odmora, pa smo toliko izvanredno radili, meč je dobar da upalimo motore i vratimo glavu na takmičenje. Posle sledi gostovanje u Kruševcu, pa večiti derbi, ređaće se utakmice. Sigurno ću izvesti najbolji mogući tim. Ko god da bude ne menja naš stil i zahteve, u zavisnosti kako se ko oseća odredićemo startere“, predočio je Stanković uoči meča na stadionu „Rajko Mitić“ (16.00, TV Arena sport 1).

Kup Srbije, četvrtfinale: 16.00 (1,08) Crvena zvezda (12,00) IMT (23,00)

Kao i u osmini finala, na gostovanju Radu, među stativama će biti Zoran Popović. U odnosu na poslednji ligšaki susret sa Mladosti, u prvih 11 vratiće se štoper Radovan Pankov i levi bek Milan Rodić, trenutno najbolji mogući izbor u manevru činiće Aleksandar Katai, Mirko Ivanić i Veljko Nikolić, dok se u špicu očekuju Milan Pavkov i Italijan Dijego Falčineli. Ako rezultat bude dozvolio, na terenu će se u nekom trenutku naći još Aksel Bakajoko, Ričard Odada, Slavoljub Srnić i Aleksa Vukanović.

Ako je suditi prema najavama, i Traktoristi će na travu Marakane istrčati sa dva špica. Uostalom, IMT forsira napadački stil, o čemu svedoči podatak da su tri od četiri utakmice u 2021. završene tipom GG3+. Doduše, u nižem rangu takmičenja.

„Imamo priliku da prezentujemo naš klub i sebe lično na način koji će skrenuti pažnju fudbalske javnosti, i da potvrdimo dobre igre i rezultate u Prvoj ligi Srbije. Neka ovo bude svojevrstan test, do kog nivoa fudbalske zrelosti smo došli, kao i putokaz za dalje usavršavanje i napredak“, predstavio je ambicije Nebojša Jandrić, šef stručnog štaba IMT-a.

---------------------------------------------------

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE, JEDAN MEČ

CRVENA ZVEZDA – IMT, 16.00 (TV Arena sport 1)

Beograd

Stadion „Rajko Mitić“

Igra se bez prisustva gledalaca

Sudija: Pavle Tomić

CRVENA ZVEZDA (4-1-3-2): Popović – Gobeljić, Pankov, Degenek, Rodić – Petrović – Ivanić, Nikolić, Katai – Pavkov, Fančineli. Trener: Dejan Stanković.

IMT (4-4-2): Katić – Vukašinović, Damjanović, Marković, Đurković – Stefanović, Todorović, Kijevčanin, Purić – Lazović, Lučić. Trener: Nebojša Jandrić.

ČETVRTFINALE KUPA SRBIJE

Utorak

16.00 (1,08) Crvena zvezda (12,00) IMT (23,00)

Ranije odigrano

Partizan – Voždovac 4:0

Spartak – Vojvodina 1:2

TSC – Radnik 1:1, penalima 3:4


tagovi

Kup SrbijeFK Crvena zvezdaDejan StankovićIMT

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara