Siril Desers (©AFP)
Siril Desers (©AFP)

Zvezda „zagrizla“ veliku jabuku: Desers se seli u Seriju A za 6.500.000 evra

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.08.22. | 21:20

Nigerijac nastavlja karijeru u novom članu italijanske elite, Kremonezeu. Sutra lekarski pregledi

Nigerijac Siril Desers je bio „tempirana bomba“ na Marakani, ali nije eksplodirala. Bio je velika želja Crvene zvezde, ali srpski prvak nije mogao u trku da platažnijim timovima iz najjačih liga Evrope. Prošle sezone najbolji strelac Lige konferencije dogovorio je sve sa novim članom Serije A, Kremonezom.

Kako piše belgijski HNL, napadač Genka sutra stiže u Kremonu na lekarske preglede i potpisivanje ugovora sa novajlijom u najboljoj italijanskoj ligi. Transfer bi trebalo da iznosi 6.500.000 plus bonuse.

Izabrane vesti

Desers je prošle sezone bio na pozajmici u Fajenordu. Na 13 utakmica postigao je 10 golova u trećerangiranom takmičenje na tlu Starog kontinenta i doprineo plasmanu tima iz Roterdama u finale, gde je zaustavljen od Rome (0:1) u Tirani.

Ovog leta se vratio u Genk i bio jedan od najboljih igrača popularnih Štrumfova na početku Župiler lige. Desers je u subotu uveče posle pobede svog tima nad Epenom sa 4:2 u šampionatu Belgije, najavio da se seli u Italiju.

"Mislim da će sutra biti važan dan", rekao je Desers.

On je dogovorio uslove sa Kremonezeom pre nekoliko dana, a sada su i klubovi utanačili posao. U prve tri utakmice u dresu Genka u novom šampionatu je postigao je tri gola.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

Desers je pre dve godine postao nigerijski reprezentativac. Ima 27 godina, a celu karijeru je proveo u Belgiji i Holandiji. Počeo je u Levenu, branio je boje i Lokerena, Brede, Utrehta, Heraklesa, a u Genku je od 2020. godine. Naredne sezone biće uzdanica Kremonezea koji je prošle sezone uspeo da se vrati u italijansku elitu.

OVDE pročitajte šta se dešavalo danas na uzavreloj transfer pijaci.


tagovi

Siril DesersGenkLetnji prelazni rok 2022KremonezeSerija A

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara