Zvezda zasijala na kraju, Stanković ima startnih 11

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.02.20. | 17:08

Crveno-beli posle ubedljivo najbolje partije u Beleku zgromili DAC – 4:0

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Beleka)

Osclilirala je Crvena zvezda tokom priprema u Beleku, mučila se sa suparničkim bunkerom, znala da drži za vrat Ludogorec više od 50 minuta, ali je zasijala kada je to bilo najpotrebnije - u generalnoj probi. Opet može da se povede priča o kvalitetu slovačkog DAC-a, ali jak ritam, fizička dominacija i dobro trčanje nagoveštavaju da je Dejan Stanković na dobrom putu da izgradi novu ličnu kartu srpskog šampiona. Ili još preciznije rečeno: da resetuje vreme i dobije prepoznatljivu notu koja je krasila crveno-bele tokom većeg dela mandata Vladana Milojevića. Crvena zvezda je na kraju dala četiri gola, utisak je da je mogla još toliko, ali teško da će mladi šef stručnog štaba tražiti tu dlaku u pobedničkom jajetu - 4:0.

Izabrane vesti

Nema ni razloga, pošto je El Fardu Ben pokazao da je za ovakve rivale, jednake superligaškim ekipama, pokretna smrt. Radio je šta je hteo, i kad je hteo, savršenim kretanjima ostavljajući prostor saigračima iz ofanzivnog dela. Ponovo je Njegoš Petrović odigrao na nivou evropskog potencijala, posebno što je imao iskusnog tutora u Dušanu Jovančiću, još jednog igrača koji je u Beleku nagovestio da bi mogao da bude ono što je bio pre šest sedam ili osam meseci…

Bila je potrebna ovakva igra i pobeda Dejanu Stankoviću kako bi olakšao sebi prve dane na trenerskoj klupi i oslobodio se stresa, ujedno I kofom optimizama polio zvezdašku javnost u Srbiji. Novi šef stručnog štaba je otvorio karte i jasno pokazao ko je trenutno čini najboljih 11.

Čim je, po antalijskoj kiši, počeo meč sa slovačkom Dunajskom Stredom El Fardu Ben želeo je da pošalje jasnu poruku upravi kluba da mu "pojačaju" cifru u potencijalnom novom ugovoru. Kod reprezentativca Komorskih Ostrva bio je i mač i pogača, pošto je savršenim kretanjima između linija tima razmontirao odbranu rivala. Zvezda je odigrala gotovo savršenih 45 minuta i na sitne komade razbila trećeplasiranu ekipu slovačkog prvenstva.

Želju Dejana Stankovića ponovo je ocrtao visok presing. Igrači Crvene zvezde delovali su taktički superiorno, kao da imaju plućno krilo više od poslednjeg rivala u Turskoj. Pored El Fardu Bena manevrom je gospodario Dušan Jovančić, koji je pokazivao tragove nekadašnje Liga šampiona forme. Sinhronizovana agresija srpskog šampiona udavila je fudbalere DAC-a. Golman Jedlička bio je na streljani, počev od trećeg minuta kada je posle oduzete lopte u opasnoj zoni Boaći proigrao Bena za Zvezdino vođstvo.

Kapiten Milan Borjan tražio je od saigrača da drže visok intenzitet, Dejan Stanković nije ni imao potrebu da se oglašava, jer su Slovaci samo jednom pripretili golu tima sa Marakane. Lako su crveno-beli dobijali duele na sredini terena, naskakali i pretrčavali direktne rivale, koji nije imao odgovor ni na jednu Stankovićevu zagonetku… Promašio je Ričmond Boaći izglednu priliku u ranoj fazi, ali je to nadoknadio Dušan Jovančić skokom u 16. minutu..

 

Bio je frustriran golman DAC-a slikom na terenu, mučio se sa jakim vetrom, što su osetili igrači Crvene zvezde i šutirali sa svih strana. Tačku na odlično poluvreme stavio je Njegoš Petrović. Opet je Crvena zvezda u ranoj fazi oduzela loptu, a nekadašnji član Rada se odlučio za šut i pogodio rašlje sa 25 metara.

Kako se završilo prvo, nastavilo se drugo poluvreme. Domincijom Crvene zvezde. Mladi Gavrić je testirao snagu levog beka DAC-a Dejvisa. Nije imao sreće da postigne još jedan gol, ali je ponovo tražio ono što Dejan Stankoviž želi - gurao loptu napred. Do prvenca u Turskoj stigao je Ričmond Boaći u 57. minutu posle asistencije Rodića.

Stanković se odlučio da u 72. minutu da promeni kompletnu postavu. Prve minute od povrede sa Helsinkijem u julu prošle godine, zabeležio je Branko Jovičić.

CRVENA ZVEZDA – DAC 4:0 (3:0)
/Ben 3, Jovančić 16, Petrović 29, Boaći 57/

Stadion: Sportski Centar Regnum
Gledalaca: 200
Sudija: Sarper Baris

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Degenek (od 72. Pankov), Babić (od 72. Milunović), Rodić (od 72. Konotar) – Petrović (od 72. Jovičić), Jovančić (od 72. Vulić) – Ben (od 72. Garsija), Nikolić (od 72. Ivanić), Gavrić (od 72. Simić) – Boaći (od 72. Pavkov).

DAC (4-1-2-3): Jedlička – Blekman, Kružilak, Beskorov, Dejvis – Bednar, Kalmar, Fabri, Divković, Vida - Ramirez.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara