Saigrači trče Dragoviću u zagrljaj (© Reuters)
Saigrači trče Dragoviću u zagrljaj (© Reuters)

Zvezda zove – Dragović pogađa! Opet ga je dao (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 03.12.20. | 23:00

Prošli Leverkuzen, praška Slavija, Granada i PSV, Živkovići ispali

Može biti da je interesovanje Crvene zvezde toliko inspirisativno delovala na Aleksandra Dragovića da je počeo i golove da daje. Nije se reprezentativac Austrije isticao u tuđim kaznenim prostorima, uglavnom više nego korektno obavlja poslove u svom, ali u poslednje dve sedmice samo što golgeter nije postao.

Na Aranđelovdan je poentirao u finišu bundesligaškog gostovanja u Bilefeldu, da bi u petom kolu Grupe C Lige Evrope još jednom bio precizan i pogurao Bajer iz Leverkuzena ka evropskom proleću. Slavili su Farmaceuti u Nici 3:2, jedan od preciznih hitaca uputio je upravo Dragović, tako što je početkom drugog poluvremena sačekao centaršut iz kornera Nadima Amirijabivši igrač Hofenhajmma upisao je dve asistencije – i desnom nogom pogodio ćošak.

Izabrane vesti

Drugi Dragovićev gol u sezoni. Ako ovako nastavi možda će mu ova takmičarska godina biti najefikasnija u karijeri, dok je nosio dres Bazela pre osam godina dao je tri u prvenstvu Švajcarske i izvesno će imati šansu. Samo još da se vidi da li u Leverkuzenu ili Crvenoj zvezdi.

Dva od tri gola ekipa Petera Boša dala je posle prekida, ostala nedostižna za sastav Patrika Vijere, pa će zajedno sa Slavijom – protiv Hapoel Ber Ševe slavila četvrtu uzastopnu pobedu – dočekati proleće u drugom po značaju klupskom takmičenju UEFA.

Leverkuzen i Slavija idu u nokaut fazu iz Grupe C, dok će im se kao najbolja dva tima iz Grupe E pridružiti Granada i PSV, posle pobede Holanđana u Španiji – 1:0.

Odlučio je mladi špic Donijel Malen posle sjajne akcije Filipsovaca, revanširao se Andalužanima za poraz iz prvog kruga takmičenja i taj rezultat ostao je do kraja. Zadovoljni su bili i jedni i drugi, da bi prošli, nezavisno od zapisa na semaforu, trebalo je da PAOK ne pobedi u Nikoziji.

I nije. Sapleo se grčki tim. Maltene sam sebi pucao u noge. Očajna postakve odbrane omogućila je Omoniji prednost u ranoj fazi meča, nadu timu iz Soluna vratio je Colis pred kraj prvog poluvremena, ali je El Kaduri napravio glup penal pred kraj i omogućio rezervistI Gomezu da potopi sve nade rivala.

Ostadoše Živko i Andrija Živković bez šanse za prezimljavanjem.

LIGA EVROPE, PETO KOLO

Grupa C

Nica – Leverkuzen 2:3 (1:2)

/Kamara 26, Endoje 47 – Dijabi 22, Dragović 32, Baumgartlinger 51/

Slavija Prag – Hapoel Ber Ševa 3:0 (2:0)

/Sima 31, 85, Stančiju 36/

Grupa E

Granada – PSV 0:1 (0:1)

/Malen 38/

Omonija – PAOK 2:1 (1:1)

/Kakulis 9, Gomez 84 pen – Colis 39/



tagovi

Liga EvropeAleksandar DragovićPAOKAndrija ŽivkovićŽivko Živković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara