Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić (©Starsport)
Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić (©Starsport)

Zvezda zvanično: Jovanović osvedočeni navijač Partizana, konačna odluka sutra na UO

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 15:12

“Stav našeg menadžmenta je da ne prihvatamo da igramo večiti derbi ukoliko se ne promeni odluku o delegiranju sudije Srđana Jovanovića”, rekao je predsednik Svetozar Mijailović

Ozbiljan pritisak na Srđana Jovanovića uoči 171. večitog derbija. Crvena zvezda je i zvanično potvrdila da je stav klupskog menadžmenta da ne izađe na teren ukoliko Sudijska komisija FSS ostane pri odluci da prvenstveni okršaj komšija sa Topčiderskog brda sudi zvanično najbolji srpski sudija.

Zvezda ga jednostavno ne vidi na način na koji ga gleda Uefa. Pa predsednik Svetozar Mijailović u saopštenju piše o Jovanoviću kao o osvedočenom navijaču fudbalskog kluba Partizan. Mada ostavlja mogućnost da se situacija promeni, jer konačnu odluku doneće Upravni odbor crveno-belih na vanrednoj sednici, sutra od 12 časova.

Izabrane vesti

Tokom prethodnih devet godina, jedan jedini sudija za koga je Crvena zvezda tražila izuzeće da ne sudi našem klubu je bio Srđan Jovanović. Jovanović je osvedočeni navijač FK Partizan, njegova porodica je radila za FK Partizan i on je u skladu sa tim antagonizmom prema Crvenoj zvezdi i sudio sve utakmice koje su se ticale našeg kluba. Zbog svega navedenog mi smo 2019. godine od FSS zvanično tražili da Jovanović nikad više ne sudi utakmice našeg kluba. Nikad ni za jednog sudiju to nismo tražili, samo za njega. I FSS je baš njega delegirao za predstojeći derbi”, navodi Mijailović i celu priču širi na tinjajući rat sa vrhuškom Fudbalskog saveza Srbije.

Konkretno sa generalnim sekretarom Jovanom Šurbatovićem i predsednikom Sudijske komisije Dejanom Filipovićem.

"Smatramo da najava delegiranja Srđana Jovanovića predstavlja nastavak organizovane hajke protiv FK Crvena zvezda od strane generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića i predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića, dok su ostali rukovodioci FSS nemi posmatrači".

Dakle, igra li se večiti derbi?

Želim da obavestim i rukovodstvo FSS i našu javnost da je stav našeg menadžmenta i moj lični stav da ne prihvatamo da igramo večiti derbi ukoliko se ne promeni odluka o delegiranju sudije Srđana Jovanovića. Ne želimo da utičemo na rukovodstvo FSS sa našim željama, koga bismo mi želeli da sudi, neka sudi bilo ko samo ne Srđan Jovanović. Ovde se ne radi da li Crvena zvezda ima najjači tim u poslednjih 30 godina ili ne, ovde se radi o našoj obavezi da zaštitimo naš klub i ne dozvolimo pojedincima unutar fudbalske organizacije da se iživljavaju nad najvećim klubom na ovim prostorima. Ako smo zvanično najveći onda zahtevamo i takav tretman bez obzira na snagu naših igrača. Zakazao sam vanrednu sednicu Upravnog odbora FK Crvena zvezda za utorak u 12 časova da bi UO zauzeo konačan stav i doneo adekvatnu odluku”.

Ako se Crvena zvezda zaista i ne bi pojavila na večitom derbiju uprava Mozzart Bet Superlige bila bi prinuđena da utakmicu registruje službenim rezultatom 3:0 za Partizan. Sad da vidimo ko ima deblje živce i da li će FSS izgurati svoje do kraja? I ako hoće da li će Zvezda zaista bez borbe da prepusti Partizanu sedam bodova prednosti?


tagovi

Srđan JovanovićSvetozar MijailovićVečiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara