Foto: MN press
Foto: MN press

Zvezdi 10 crvenih kartona za pet sezona u Evropi, Gobeljiću četiri

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.11.21. | 23:47

Brojke koje ukazuju na problem

Pet sezona tokom kojih je Crvena zvezda uspela da se ustali u evropskom društvu ispostavilo se kao nedovoljno da igrači kluba u Ljutice Bogdana steknu iskustvo potrebno da izbegnu jeftine greške čije su posledice neretko ogromne, a među glavnim boljkama su crveni kartoni koji su postali pravi košmar za šampiona Srbije.

Direktno isključenje Miloša Degeneka u 12. minutu trasiralo je utakmicu u smeru kakvom se niko u Crvenoj zvezdi nije nadao, a probleme stručnog štaba u momentima kada se gotovo čitava zvezdaška javnost već mirila sa prvim porazom u grupnoj fazi produbio je Marko Gobeljić drugim đutim kartonom i to zbog prigovora.

Izabrane vesti

Desni bek Crvene zvezde tako je zaradio četvrto isključenje na evropskoj pozornici u dresu šampiona Srbije pošto je pre vremena zbog disciplinskih mera napuštao teren i u susretima sa Florijanom. Suduvom i Milanom.

Prvi put Gobeljić je isključen u susretu kvalifikacija za Ligu Evrope u sezoni 2017/18 protiv Florijane, kada je na gostovanju završenom rezultatom 3:3 zaradio direktan crveni karton. Dve sezone kasnije, u kvalifikacijama za Ligu šampiona defanzivac je saigrače ostavio na cedilu crvenim kartonom protiv Suduve takođe u Beogradu, a prethodne sezone sa dva žuta kartona ranije je okončao duel na San Siru protiv Milana.

Kuriozitet je da je Gobeljić zaradio četiri od 10 isključenja Crvene zvezde u pomenutih pet sezona u Evropi, a pre crvenog kartona koji je zaradio Miloš Degenek večeras, istu sankciju zaradili su Milan Rodić dva puta (Arsenal i Milan), Nemanja Milunović u Kopenhagenu, Tomane protiv Jang Bojsa i Kanga protiv Šerifa.


tagovi

Marko Gobeljićcrveni kartonMiloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara