Zvezdi malo i kada pokaže zube! (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sre. 25.10.23. | 22:54

Crveno-beli odigrali hrabro drugo poluvreme, ali pali na Red Bul Areni - 3:1

Osvetnik Marko Roze dočekao je svojih 90 minuta da se revanšira Crvenoj zvezdi za poraz eliminaciju u plej-ofu Lige šampiona što mu priredila pre pet godina kada je vodio Salcburg. Rezultatski mogao je Lajpcig i surovije da pobedi šampiona Srbije u 3. kolu grupne faze Lige šampiona (3:1), ali su večeras ipak dovoljno uradili da pošalju poruku i za revanš u Beogradu koji je na programu 7. novembra, poruku da u odbrani možda umeju da budu ranjivi, ali da im je napadački potencijal nesaglediv.

Jer tim kojem sa klupe ulaze Dani Olmo, Beni Šeško i Timo Verner je ozbilja zverka. Ne samo za Crvenu zvezdu, već za timove koji se kotiraju kao evropski velikani.

Izabrane vesti

Zvezda je nažalost već u prvom poluvremenu dekoncentracijom dotakla osinjak na Red Bul areni, sa koje se vraća naduvenih obraza, ali ne i ponižena. Bolje je sigurno mogla da joj koncentracija nije bila kao u brucoša bez radnih navika kada sedne za debelu knjigu, ali mogla je da bude i ubedljivije poražena da Omri Glazer nije završio meč sa sedam odbrana.

Da pokazala je zube Baharova četa u drugom delu, naterala Lajpcig da se oseti ugroženim i izloženim, zaostatak od 2:0 prepolovila golom Stamenića, pa i kada je Olmo u 84. minutu vratio Bikove na dva gola prednosti pogodivši za tri jedan, nije odustala... Želela je da još jednom da zatrese mrežu, na strani praktično ispred delija. Pokazala je zube, ali i to je bilo malo protiv napadačke mašine Marka Rozea.

Orilo se uoči utakmice Red Bul arenom gromoglasno “Ćavi’s on fire”, a dvadesetogodišnajk koji s Lajpcigom ima vezu na određeno vreme (pozajmljen iz Pari Sen Žermena bez prava otkupa), pokazao je po isteku sat vremena igre zašto je posle tek nešto više od dva meseca u klubu, već ozbiljno urezao svoje dečije lice u srce navijača. Njegova kifla iz 59. minuta za 2:0 bila je toliko precizna i odmerena, a da ni Glazerove ruke nisu mogle da je dohvate.

Za razliku od mečeva sa Sitijem i Jang Bojsom, večeras su crveno-beli bolji utisak ostavili u drugom delu.Tražio je na konferenciji pred utakmicu Barak Bahar da njegov tim zadrži koncentraciju iz prvih poluvremena prva dva kola grupne faze Lige šampiona, ali se u Lajpcigu nije ispunila želja Izraelca. Upravo je koncentracije manjkalo Crvenoj zvezdi kada je bilo najpotrebnije, kako u defanzivnoj i srednjoj liniji, tako i kada bi Zvezdini igrači ukrali loptu i kada bi zamirisalo na obećavajuću kontru.

Istina, nije Zvezdi tokom prvih 45 minuta visila glava pod giljotinom kao u Mančesteru, nije Glazer blindirao mrežu kao u tom prvom poluvremenu na evropskoj premijeri, ali se ipak postarao da utakmica ne bude rešena na poluvremenu – nažalost, tek pošto je nezamislivo loše reagovao kod udarca Davida Rauma iz 12. minuta. Vodećem golu Bikova prethodila je dekoncentracija Mirka Ivanića, jedna od nekolicine Zvezdinih u prvoj polovini utakmice. A kada protiv napadački potentnog tima poput Lajpciga izgubite loptu nadomak svoje trećine, osice se brzo razlete i izujedaju vas.

U deliću sekund nakon što su okružili Ivanića iščačkavši mu loptu iz nogu, Rozeovi puleni stvorili su višak na levoj strani. Raum je vrlo neubedljivo gađao posle dodavanja Simonsa, srećom po njega, Glazera je iznenadila niska lopta koja mu je prošla kroz noge.

I već do 18. minuta Zvezda je mogla da bude potpuno nokautirana, ali je izraelski golman počeo da se iskupljuje za primljeni pogodak. Prelako je gost dozvoljavao Kevinu Kamplu da mu se sa loptom zavlači između linija, da prilazi na tridesetak metara od gola i deli lopte. Baš iz takve Zvezdine indolencije, Bikovi su odigrali izveli brzopotezni šah – školski, brzo, ubedljivo, Kampl, Forsberg iz prve, Jusuf Poulsen u istom maniru nisko gađao, da bi Glazer bar na momente, probudio onog mančest

erskog Omrija i u treidesetak sekundi dva puta sprečio čist pogodak. Prvo hvatanjem Poulsena, zatim i minijaturom posle trzaja glavom Kastela Lukebe.

U svim tim silnim padovima koncentracije, šampion Srbije je, mahom zahvaljujući agresivnom In Bom Hvanu uspevao da pritiskom opljačka rivala, povuče čak i nekoliko kontra napada sa razočaravajučim ishodom. Jer Olajinka koji je već na poluvremenu ustupio mesto Osmanu Bukariju, i Šerif Endijaje nisu delovali kao napadački tandem na istim talasnim dužinama. Uprskao je kontru tri na tri iz 20 minuta, dok je njegov najbliži saradnik propustio priliku da ga u 37. lansira samog oči u oči sa golmanom Blasvihom. Portret Šerifove nesnađenosti u prvom delu verno oslikava ono gubljene koraka u trku ka golu Lajpciga rame uz rame sa Lukebom.

Trenutak najveće euforije koja je, istina, brzo splasnula, crveno-beli imali su u 28. minutu kada je sudija Sančez svirao penal nakon starta Henriksa nad Olajinkom. Ipak, momentalna instrukcija iz VAR sobe da Španac priđe ekranu rezultirala je promenom odluke jer desni bek domaćina zaista jeste prvo odneo loptu, pre nego to je zakačio nogu Nigerijca.

Jedna od retkih svetlih tačaka zvezdine igre bio je kapiten Dragović, gotovo uvek u pravo vreme na pravom mestu i bez momenata od kojih se zvezdašima dizala kosa na glavi, poput Đigine promašene lopte iz sedmog minuta koju u srcu šesnaesterca nije kaznio Lois Openda.

Nastavak meča doneo je znatno hrabriju, konkretniju i bržu igru Baharovog tima u velikoj meri zahvaljujući rastrčanom rezervisti Bukariju. Opsedala je Zvezda polovinu Lajpciga dobrih desetak i kusur minuta, sve dok nit nadahnuća nije isekao Ćavi Simons. Alarm za brzu reakciju i trostruku, bajbi izmenu Bahara koji je na teren umesto Mitrovića, Endijaja i Rodića poslao Lučića, Mijatovića i Nedeljkovića. I upalilo je jer je Mijatovićev pas prethodio udarcu Dragovića, posle kojeg je Stamenić oživeo crveno-bele, prethodno izbavljene od udaraca Kampla, Opende i Simonsa, Glazerovim pojasom za spasavanje. Na kraju ipak, nedovoljno da se izbegne poraz.


LIGA ŠAMPIONA (GRUPA G), 3. KOLO:

RB LAJPCIG - CRVENA ZVEZDA 3:1 (1:0)

/Raum 13, Simons 59, Olmo 84 - Stemenić 70/

Red Bul Arena

Kapacitet: 44.300

Sudija: Hose Marija Sančes (Španija)

LAJPCIG (4-2-2-2): Blasvih - Henriks (od 58. Klosterman), Simakan, Lukeba, Raum - Šlager, Kampl - Forsberg (od 57. Baumgartner), Simons (od 75. Olmo) - Openda (od 82. Šeško), Poulsen (od 82. Verner).

C. ZVEZDA (3-4-1-2): Glazer - Điga, Dragović, Rodić (od 65. Nedeljković) - Mijailović, Stamenić (od 81. Katai), Hvan, Mitrović (od 65. Lučić) - Ivanić - Endiaje (od 65. Mijatović), Olajinka (od 46. Bukari)


LIGA ŠAMPIONA – 3. KOLO:

GRUPA G

Sreda

Lajpcig – Crvena zvezda 1:3 (1:0)

/Raum 12, Simons 59, Olmo 84 Stamenić 70/

Jang Bojs – Mančester Siti 1:3(0:0)

/Elija 52 Akanđi 48, Haland 67pen, 86/



tagovi

Ćavi SimonsAleksandar DragovićMarko Stamenić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara