Gent sledeća Zvezdina meta
Gent sledeća Zvezdina meta

Zvezdi stiglo upozorenje od eksperta za Belgiju: Kad namiriše krv, Gent voli da zgazi...

Vreme čitanja: 4min | uto. 03.11.20. | 08:03

„Definitivno imaju problem sa samopouzdanjem, ali kod njih u klubu nema panike, znaju da vrede“, poručuje za MOZZART Sport Ivan Vukomanović

Da je kojim slučajem fudbalska sudbina spojila Crvenu zvezdu i Gent tamo negde na kraju leta, ovdašnja javnost, posebno ona naklonjena crveno-beloj strani Topčiderskog brda, proklinjala bi lošu sreću. Danas je situacija drugačija. Hod po mukama aktuelnog vicešampiona Belgije, problemi sa povredama i virusom korona, raspalili su raspoloženje u Beogradu do tačke ključanja.

Tačno je da se Gent davi u Ligi Evrope posle dva uzastopna poraza i da Crvena zvezda može da ga gurne u ambis. Međutim, dok talas optimizma zapljuskuje sa svih strana fanove Crvene zvezde, glas upozorenja stigao je od čoveka koji u malom prstu drži dešavanja u belgijskom fudbalu. I ne smatra da će tim Dejana Stankovića imati lak posao u sudaru sa Gentom. Daleko od toga.

Izabrane vesti

Bivši štoper Crvene zvezde zatim čovek koji je kao trener radio u Standardu iz Liježa u razgovoru za MOZZART Sport je do tančina analizirao glavne adute Genta. Kao i njihovu potrebo da kroz napadački stil igre svesno oslabljuju bedem ispred svog gola, jer su takvi zakoni tržišta.

Ne treba da stvaramo lošu sliku o Gentu, kao i da pričamo da će Crvenoj zvezdi biti lako. Svi moraju da znaju da je Gent jako dobar tim. Imaju ozbiljan individualni kvalitet i moja prognoza je da će prvenstvo završiti među četiri najbolja tima Belgije. Tu su, uz Anderleht, Briž i Antverpen, top nivo. Oni dugo igraju zajedno, a sve turbulencije su uslovljene promenom trenera. Čovek koji je napravio sistem, Danac Torup otišao je u Genk, sada koliko čujem i Kopenhagen. Oni su se odlučili za veliko ime u liku Lasla Bolonjija i napravili turbulencije. Svlačionica se pobunila“, poručuje za naš portal Ivan Vukomanović.

FAKTOR OĐIĐA OFOE: DAJE GOLOVE, ŠUTIRA, ASISTIRA IZ DUBINE

Ceh te odluke u Gentu i dalje plaćaju. Najavili su izlaz iz krize trijumfom protiv Beverena, ali Zvezdin rival nalazi se u svojevrsnom vakumu.

Gentov problem je što se ne zna hoće li ostati Bolonjijev asistent, Vim de Dekeri. Ne zna ni on kakva mu je sudbina. Međutim, oni ne paniče, nemaju tu vrstu pritiska. Znaju da će se namestiti i s vremenom ući u pobedničku seriju. Uz sve to njih je pokosio i virus korona. Imali su i brojne povrede, ali protiv Zvezde će igrati kapiten Ođiđa Ofoe. Ubedljivo najbolji igrač tima. Najznačajniji svakako. Bio je u jednom trenutku blizu transfera u Everton. Klasa od igrača. Daje precizne lopte iz dubine, kojima spaja sa golom Jaremčuka. Prilazi iz drugog plana, šutira, daje golove Perfektno je odigrao poslednji meč. Blistao je Ukrajinac Jaremčuk, trostruki strelac. O njemu se mnogo zna“.


Ove sezone Gent je zabeležio samo jedan trijumf na evropskoj sceni protiv bečkog Rapida. Potom je usledila serija poraza. Počistio ih je kijevski Dinamo u kvalifikacijama za Ligu šampiona (3:0, 2:1), zatim su loš momenat iskoristili Hofenhajm i slovan Liberec

Oni imaju jasan sistem poslovanja. Skauting, kupovina, preprodaja. U ovom prelaznom roku prodali su napadača Dejvida u Lil za 27.000.000 evra. Evropa je za njih dobar izlog kako bi mogli da predstave mlade igrače. Znaju da ne mogu da odu daleko, niti da osvoje to takmičenje... Nemaju problem da stave nekog iz omladinskog tima, naviknutog da igra pod određenim pritiskom. Znaju da je Evropa dobra prilika za pojedine igrače da postanu bolji. Ali ne vide Ligu Evrope kao nešto krucijalno. Sami procenite da li je to dobro za Crvenu zvezdu“.

Vukomanović je takstativno nabrojao šta Crvena zvezda ne sme da dozvoli.

„Pre svega ulaske iz drugih linija. Imaju nekoliko igrača koji su osvojili titulu sa Gentom. Opet da ponavim: Ođiđi je strašan igrač, zna da odigra perfektan meč. Zatim je tu još jedan napadač Klajndist, zatim Ukrajinac Bezus i vezista Kums... Vrlo potentni igrači, koji mogu mnogo da pruže, jer znaju da nemaju pritisak. I još nešto: Crvena zvezda ne sme da uđe u zamku euforije. Nadam se da će Dejan Stanković to sprečiti. Zvezda jeste pobedila Slovan, ali je objektivno od tog tima jača. Kao što se videlo da je slabija od Hofenhajma. A znate kako je kod nas. Dovoljno je da pobediš Slovan i da onda ide ono: Dajte Mančester da se poigramo".

Daleko od toga da prethodne reči Ivana Vukomanovića treba da zastraše Beograđane. Uostalom, Gent je zahvaljujući poroznoj odbrani nanizao četiri poraza.

„Znaju da budu jako nesigurni. Da ispolje nedostatak samopouzdanja. Posebno ako ih neka ekipa stisne i rano prime gol. Ima nešto i do klupskog opredeljenja. Pošto se cena igračima diže na tržištu često forsiraju ofanzivni pristup i previše rizikuju. Odbrana im ostaje nezaštićena, kao u Kijevu kada su u polju delovali jako dobro. Ali opet poslednja linija je bila na vetrometini“.

Na još jednu vrlo bitnu stvar je upozorio Ivan Vukomanović.

„Znaju da osete rivala. Ako vide da je tvrdo, da su se namerili na boljeg, ne libe se da spuste ritam. Međutim, ako osete krv i da su bolji... E to je onda veliki problem. Prosto znaju da zgaze rivala. Ne staju kao protiv Beverena kada su postigli četiri gola, mogli su još toliko. Teže bi im bilo na punoj Marakani. Ovaj meč će biti odigran u trening uslovima. Dobra stvar i za mladog golmana“.

 


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaIvan Vukomanović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara