Zvezdin alarm već zvoni - teško bez špica

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.06.22. | 20:17

Crveno-beli poraženi u trećoj proveri protiv slovenačkog vicešampiona Kopera - 1:0

Sezona još nije počela, ali Zvezdin alarm se već čuje. Možda ne zvoni, ali lagano pišti. Sve kao posledica nedostatka kvalitetnog rešenja u špicu. U prvim proverama u Sloveniji srpski šampion je delovao pristojno, ali je promašio veliki broj izglednih prilika. Već večeras protiv Kopera daleko je to bilo od potrebnog standarda. Bez Ohija i Milana Pavkova kao jedinim rešenjima u napadu, crveno-beli su delovali nekako olovno, umorno, teško i vrlo rastrzano u poslednjoj trećini terena. Poraz od Kopra sigurno ne znači ništa, ali mogao bi da postavi neka pitanja desetak dana uoči početka sezone, možda i sugerišesportskom sektoru da se pojačanje na poziciji napadača dovede što pre.

Lepim pogotkom Kotnika Koper je savladao Crvenu zvezdu (1:0), iako je u prvom poluvremenu bio u podređenom položaju i teško iznosio loptu sa svoje polovine. Ali Crvena zvezda bez napadača nije mogla da se nagradi, niti da demonstrira kvalitet više u odnosu na rivala. Suviše je Crvena zvezda delovala teško i tromo, što je možda posledica tempiranja forme za drugi deo jula i početak kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali sve je to možda. Činjenica je da je ove večeri srpski šampion delovao slabo, bez istaknutog pojedinca, i pravog ritma. Popravni je zakazan za 3.jul u Sočiju.

Izabrane vesti

Duel sa Koperom pretvorio se u blagi poligon pakla za igrače i stručni štab Crvene zvezde. Morao je Dejan Stanković da u jednoj od poslednjih provera pred nastavak sezone radi na čistoj imrovizaciji i sastavi početnu postavu bez klasičnog napadača. Povrđene Ohija i Pavkova zamenio je u toj ulozi Aleksandar Katai, dok se posle 15. minuta za mišić uhvatio Seku Sanogo (zamenio ga Slavoljub Srnić).

Bilo je i okom laika vidljivo da crveno-beli pate u poslednjoj trećini terena, i da će bez klasičnog centarfora teško ugrožavati gol vicešampiona Slovenije. Bilo je i dobrih stvari u igri Crvene zvezde. Agresijom na protivničkoj polovini tim Dejana Stankovića je lako dolazio do poseda na protivničkoj polovini. Teško je Koper uspevao da iznese loptu pored napunjenog veznog reda beogradskog kluba... Ali nedostajala je Crvenoj zvezdi oštrica u napadu. Često je bio Katai van svoje pozicije, prinuđen da kombinuje sa Ivanićem van opasne zone. Zgusnuta odbrana slovenačkog tima nije ostavila prostor ni Osmanu Bukariju da se razmahne i pokaže koliko može.

Previše jalovo je delovala Crvena zvezda do sredine prvog poluvremena, kada je Slavoljub Srnić dobrim udarcem sa 20 metara naterao slovenačkog golmana da se istakne. Ubrzo je Mirko Ivanić, posle još jednog šuta Slavoljuba Srnića, promašio kolosalnu priliku, verovatno misleći da je u ofsajdu. Nije bilo potrebnog intenziteta u igri Crvene zvezde, kojom bi se nadogradila inicijativa. I da nedostajala su bolja rešenja u samoj završinici.

Pokušao je Dejan Stanković da raširi teren, uvođenjem Ibrahima Mustafe i El Fardu Bena. Morao je na teren i Marko Gobeljić na poziciju levog beka. Očekivalo se da Zvezda nastavi da pritiska, ali je kao u prva dva meča u Sloveniji primila gol. Lep dupli pas Kotnik je iskorostio da odlično putne sa 20 metara i matira Milana Borjana.

Ritam je posle toga pao, što je posledica brojnih izmena u oba tima. Zvezda je ponovo imala loptu više u nogama, ali je konstantno nedostajao jedan dobar trk ili dobar pas.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan (od 65. Popović) - Pičini (od 80. Bakajoko), Eraković (od 80. Leković), Dragović, Rodić (od 45. Gobeljić) - Sanogo (od 15. Srnić), Kanga (od 60. Nikolić) - Bukari (od 45. Mustafa), Kangva (od 45. Ben), Ivanić - Katai (od 65. Lučić)


tagovi

Dejan StankovićAleksandar KataiMirko IvanićSlavoljub SrnićOsman Bukari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara