Aleksandar Katai slavi gol (MN Press)
Aleksandar Katai slavi gol (MN Press)

Zvezdin direkt u lice Partizana, imamo paklenu borbu za titulu (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | ned. 27.02.22. | 19:58

Ekipa Dejana Stankovića nadigrala večitog rivala u 166. večitom derbiju i prišla mu na samo dva boda zaostatka – 2:0

Borba za šampionsku titulu u srpskom fudbalu dostigla je stepen ključanja. Za to je odgovorna Crvena zvezda koja je u 166. večiom derbiju nadigrala Partizan, nanela mu prvi poraz u Superligi i primakla mu se na samo dva boda zaostaka, pa nema sumnje da nas očekuje jedna od najzanimljivijih završinca Superlige u poslednjih nekoliko godina - 2:0 (2:0).

Srpski šampion je za razliku od nekih prethodnih okršaja sa ljutim rivalom uspeo u potpunosti da se nametne kao dominantniji protivnik. Crvena zvezda je energetski i taktički delovala superiornije od Partizana, što je posebno bilo izraženo u prvih 45 minuta, pa je to na kraju krunisala zasluženim slavljem. Crvno-beli su u derbi ušli osokoljeni nakon eliminacije praške Sparte u Ligi konferencije, ali očigledno nisu imali dovoljno snage da odigraju još jedan kvalitetran meč na vrhunskom nivou. Crno-beli su bukvalno prokockali prvih 45 minuta, kasnije su uspeli da podignu nivo igre, ali ne i da se vrate u meč.

Izabrane vesti

Ekipa Dejana Stankovića je u većem delu meča bila bolje postavljena na terenu i držala loptu pod svojom kontrolom. U prvom poluvremenu je bila daleko odlučnija od Partizana, postigla je dva gola, koji su se ispostavili kapitalnom zalihom za drugi deo meča. Poret toga domaća ekipa je uspela da spreči i brojne prepoznatljive kontranapade ekipe Aleksandra Stanojevića, koji su ove sezone bili često kobni za protivnike.

Stanković je definitivno uspeo da zavara rivala prvobitnom idejom. Crvena zvezda je delovala defanzivnije, sa pojačanim veznim redom i Slavoljubom Srnićem u tandemu sa Sekuom Sanogom, ali je zapravo takva formacija omogućila brzim bekovima Kristijanu Pičiniju i Milanu Rodiću da stoje prilično visoko, ali i ostalim igračima iz vezog reda da budu mnogo slobodniji na terenu. Dosta prostora kroz manevar Partizana pronalazio je i najbolji prvotimac crveno-belih u ovoj sezoni Mirko Ivanić, koji je uspešno probijao linije ekipe Aleksandra Stanojevića i unosio nemir u protivničke redove.

----------------

CRVENA ZVEZDA – PARTIZAN 2:0 (2:0)

/Ohi 30, Katai 42/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 45.000. Sudija: Srđan Jovanović. Crveni karton: Saša Zdjelar (Partizan) u 86. minutu

CRVENA ZVEZDA (4-3-3): Borjan – Pićini, Eraković, Dragović, Rodić (od 67. Pankov) – Sanogo, Srnić, Kanga (od 93. Motika) – Katai (od 81. Ben), Ohi (od 81. Pavkov), Ivanić.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović – Miletić (od 46. Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 72. Holender) – Menig (do 46. Marković), Natho (od 46. Jevtović), Jović – Rikardo (od 76. Milovanović).

----------------

Domaćin se apsolutno za sve pitao do 20. minuta meča, a onda je Pičini iz jedne prilično bezazlene situacije napravio umalo pogubnu grešku za svoj tim. Pogrešio je Italijan sa povratnom loptom do koje nije mogao da stigne Gelor Kanga, izleteo je Kvinsi Menig pred Milana Borjana iskosa sa leve strane, ali je iskusni golman Crvene zvezde uspeo da ukroti taj udarac.

Crvena zvezda se posle toga ponovo uspostavila inicijativu i u kratkom vremenskom periodu stvorila tri opasne situacije pred golom Aleksandra Popovića, što je bio uvod u vodeći gol aktuelnog šampiona. U tri gotovo vezana napada zapretili su Ivanić, Eraković i Dragović, a onda je u 30. minutu usledio napad u kojem su podbacili Partizanovi štoperi. Igor Vujačić je dozvolio da ga nadskoči Aleksandar Katai kod centaršuta Rodića. Usledio je udarac glavom i odbijena lopta do koje je pre dezorjentisanog Saničanina stigao Ohi Omojiuanfo i zatresao mrežu Partizana. Potpuno zasluženo.

Već u 37. minutu iskosa sa desne strane odbrani Partizana je umakao Aleksandar Katai, koji je pokušao da lobuje Popovića, ali je lopta otišla preko prečke. Ipak, delovalo je da je tom prilikom Zvezdin igrač bio u ofsajdu. U 41. minutu je ponovo bilo opasno po gol Partizana. Kanga je odlično izeo prekid iskosa sa leve strane. Lopta je imala unutrašnji efe, malo je falilo da je zakači Ivanić, a onda je prohujala tik uz levu stativu Partizanovog gola.

Partizanova agonija u prvom poluvremenu završena je novim katastrofalnim postavljanjem kod defannzivnog prekida. Rodić je lukavo iz auta bacio loptu iza leđa Partizanovih igrača, kasnio je Jojić da zatvori Slavoljuba Srnića, a onda je usledila povratna lopta za potpuno usamljenog Aleksandra Kataija. Idealno je odskočila ispred Zvezdine desetke pa Popović nije imao mogućnost da bolje reaguje. Pride je zakačila i Saničanina...

Aleksandar Stanojević je nezadovoljstvo igrom svoje ekipe iz prvih 45 minuta demonstrirao trostrukom izmenom na poluvremenu, pa su se umesto neubedljivih Miletića, Meniga i Natha na terenu našli Živković, Marković i Jevtović. To je energetski dosta trglo ekipu iz Humske. Partizan je krenuo odlučnije, Crvena zvezda se povukla možda i više nego što je planirao Stanković. U samo nekoliko minuta opasno su zapretili Jojić i Zdjelar, a onda je sa druge strane uzvratio Mirko Ivanić. Vezista iz Bačkog Jarka se odlično snašao u kaznenom prostoru crno-belih i izborio za udarac, ali je Popović nekako uspeo da ukroti taj šut i zaustavi loptu pre nego što je prešla gol liniju.

Partizan je bio opasniji, ali bez velikih šansi. Neprijatno je bilo po gol Milana Borjana u 71. minutu, kada je Siniša Saničanin nadskočio sve čuvare, gađao glavom posle centaršuta Jojića, ali nije to bilo dovoljno opasno da bi došlo do promene rezultata.

Zvezda je posle izlaska Milana Rodića zbog povrede u 68. minutu mnogo izgubila u ofanzivi na toj levoj strani, mada je dobar posao uspeo da odradi vrlo koncentrisani Strahinja Eraković. Dejan Staković je u poslednjih 15 minuta uspeo da vrati energiju svom timu uveđenjem Milana PavkovaEl Fardu Bena, pa je domaćin prebacio težište na protivničku polovinu i tako osujetio svaki pokušaj večitog rivala da se vrati u meč.

Partizan je i definitivno ostao bez svakog aduta u 87. minutu kada je Zdjelar oštro startovao na Gelora Kangu i zaradio drugi žuti karton. Domaćin je potom rutinski priveo meč kraju i preko Ivanića imao odličnu šansu u finišu i za treći gol...

SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Voždovac 1:0 (1:0)

/Mirić 17/

Mladost Lučani - Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 43, Bojović 65 - Dunđerski 90+4/

Radnički Niš - Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Mićibući 9 - Mustafa 55/

Spartak Subotica - Čukarički 1:2 (1:1)

/Rošević 15 - Kajević 4, Rakonjac 51/

Subota

Napredak - TSC 2:2 (1:0)

/Marjanović 22, Džugurdić 90+1 - Banjac 52, Petrović 67/

Vojvodina - Radnik 0:1 (0:0)

/Duronjić 68/

Kolubara - Metalac 0:1 (0:0)

/Stojanović 68 pen/

Nedelja

Crvena zvezda - Partizan 2:0 (2:0) /Ohi 30, Katai 42/



tagovi

Aleksandar KataiOhi Omoidžuanfo166. večiti derbi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara