Zvezdin finiš prelaznog roka: Ništa od odlazaka Simića i Hajdina, svi ćute oko pojačanja

Vreme čitanja: 3min | pon. 05.10.20. | 09:55

Odlaskom Jovančića stovrio se prostor za dovođenje „osmice“

Crvena zvezda je u dobroj meri rasteretila igrački kadar u letnjem prelaznom roku. Milionsko obeštećenje dobijeno je samo odlaskom Matea Garsije u Aris za 1,3 miliona evra i 50 posto od naredne prodaje. Međutim, nadali su se u Ljutice Bogdana da će još više skratiti platni spisak, pošto, primera radi, Veljko Simić i Stefan Hajdin nisu u ozbiljnim planovima Dejana Stankovića.

Dva meseca se pričalo o potencijalnom odlasku Veljka Simića iz Ljutice Bogdana. Međutim, krilni fudbaler, doveden iz Zemuna 2018. godine, najverovatnije ostaje u crveno-belom dresu. Srpski šampion nije uspeo da se dogovori sa kiparskim Apolonom o uslovima jednogodišnje pozajmice, dok je Veljko Simić odbio mogućnost da se preseli u poljski Pogon iz Ščesnog. Takođe, postojala je opcija da karijeru nastavi u Saudijskoj Arabiji, klubu gde od skora igra Nemanja Miletić, međutim bivši član Bazela nije želeo da u 25. godini igra fudbal u Aziji. Ove sezone Simić nije dobio poverenje Dejana Stankovića ni u jednom meču, pa će, vrlo verovatno, sačekati zimski prelazni rok kako bi rehabilitovao karijeru. Teško je očekivati da će u konkurenciji Kataija, i nadolazećih snaga poput Gavrića i Radulovića dobiti šansu da popravi status.

Izabrane vesti

Iako je pozicija levog beka odavno označena kao deficitarna na Marakani. Stefan Hajdin nije ubedio šefa stručnog štaba da može da bude adekvatna alternativa Milanu Rodiću. U jednom trenutku se spekulisalo da je Zvezda spremna da mu ponudi produženje ugovora, ali Hajdin se nije nametnuo tokom pripremnog perioda. Naprotiv... Daleko je od takmičarskog tima.

Nije želeo Hajdin da ide na pozajmicu u niški Radnički koji ga je želeo u svojim redovima, pravdajući stav da karijeru želi da nastavi u inostranstvu. Ponuda nije stigla. Do ponoći Hajdin ima mogućnost da se, ipak, otisne u Superligu, ali... Za sada nema najava da će se to i desiti.

Najviše novca crveno-beli očekuju od prodaje El Fardu Bena. Azija je označena kao naredna destiacija, želi ga Al Ahli, ali tamo prelazni rok traje do novembra. Mnogo vremena da se taj transfer finišira. Isti slučaj i kada je u pitanju Ričmond Boaći.

Čelnici Crvene zvezde navikli su navijače u prethodna dva letnja prelaznog roka na burne finiše. Svima u sećanju je kraj avgusta 2018. godine kada je Zvezdan Terzić, posle plasmana u Ligu šampiona, napravio Rednapovski potez. Nešto pre ponoći ugovore sa Crvenom zvezdom su potpisali Ričmond Boaći, Goran Čaušić i Marko Marin. Pre 13 meseci na identičan način stigao je Radživ van La Para...

Sada sličnih najava nema. Posle izvlačenja grupa za Ligu Evrope generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je istakao da novajlija neće biti, uz izgovor da ima dovoljno igrača u rosteru... Međutim, u međuvremenu je Dušan Jovančić dogovorio transfer u turski Rize vredan 400.000 evra. Dakle, postoje argumenti da crveno-beli pronađu rešenje na poziciji centralnog veznog igrača, nekog ko bi predstavljao ispomoć Seku Sanogu. Priča se o Marku Vejinoviću.

Posle meča sa Napretkom Dejan Stanković je bio vrlouzdržan kada su u pitanju aktivnosti u letnjem prelaznom roku. Nije tajna da bi mlkadi stručnjak voleo da dobije još jednog levog beka, kao i krilo drugačijih karakteristika od Aleksandra Kataija.

„To nije pitanje za mene, to je pitanje za klub. Zadovoljan sam momcima koje treniram, samo o njima razmišljam. Ako bude pojačanje – dobro. Ako ne bude – opet dobro“, rekao je Stanković. 


tagovi

veljko simićStefan HajdinZvezdan TerzićMitar MrkelaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara