Zvezdin novi pokušaj: Andrija Radulović levi bek

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.01.22. | 10:38

Ideja Dejana Stankovića...

Dolaskom Kristijana Pičinija i ulaganjem u mladog Glišića iz IMT-a Crvena zvezda je, reklo bi se, na duže staze rešila goruće pitanje desnog beka. Bez obzira što Marku Gobeljiću i Milanu Gajiću ugovor sa klubom sa Marakane ističe na leto, i krajnje je nezivesno hoće li bar jedan od njih produžiti saradnju.

Međutim, potraga za alternativom Milanu Rodiću, koja traje već nekoliko godina, dobila je mitske razmere. Imali su ideju članovi sportskog sektora srpskog šampiona da u narednih šest meseci prekomanduju definitivno Marka Gobeljića na suprotan bok i tako rasterete Rodića. Ipak, tokom priprema u Antaliji rodila se nova opcija ili, bolje rečeno, novi pokušaj Crvene zvezde da „zamaskira“ deficit na levom boku. Kako se može čuti, Dejan Stanković je odlučio da u poslednju liniju, odnosno na Rodićevo mesto, prekomanduje Andriju Radulovića. Nešto tako se moglo i naslutiti po dostupnom materijalu iz Antalije, na kojem se vidi da momak iz Kotora rođen 2002. godine vežba sa defanzivcima pod nadzorom Nenada Sakića.

Izabrane vesti

Tokom omladinskog staža Andrija Radulović je skrenuo pažnju na sebe igrama u ofanzivnom delu manevra. Tokom učešća u Ligi šampiona za mlade istakao se asistencijama i golovima sa pozicija levog krila. Nije Raduloviću strano da odigra kao polušpic, odnosno iza klasičnog napadača, dok je u Grafičaru dejstvovao uglavnom po desnoj strani. I imao solidnu polusezonu sa šest postignutih golova.

Stručni štab veruje da prekomanda Andrije Radulovića može da donese mnogo toga pozitivnog Crvenoj zvezdi. Moguće je da će Dejan Stanković tokom proleća forsirati formaciju sa trojicom štopera, i dva ful beka. U takvoj postavici Andrija Radulović bi pokrivao levu stranu.

Momak iz Kotora trebalo je da dobije šansu na novoj poziciji u prvoj proveri u Antaliji, odnosno duelu koji su crveno-beli igrali međusobno podeljeni u dve ekipe. Doživeo je lakšu povredu nekoliko dana pre toga, pa je preskočio sparing.

Očekivalo se, posle blistavih izdanja u omladinskom timu da Andrija Radulović ranije postane važan deo seniorskog tima. Debitovao je u prvoj trenerskoj sezoni Dejana Stankovića, čak i postigao prvenac u sudaru sa Radnikom juna 2020. godine. Imao je nekoliko zapaženih partija i tokom sledeće jeseni, kada je postigao gol u kup duelu sa Zlatiborom.

Ali je onda ušao u vrtlog problema. Kada se pojavila priča o pozajmici, Radulović je želeo da ode u superligaški klub, klupsko rukovodstvo je insistiralo na Grafičaru. Kompromis nije pronađen, pa je Radulović vraćen u omladinski tim. Kasnije je dobio mononukleozu i pauzirao, ali je uspeo da se vrati na kolosek igrama u Grafičaru, gde je dobio šansu posle produžetka ugovora sa matičnim klubom.

Andrija Radulović je već dobijao šansu na poziciji levog beka kod Dejana Stankovića. Bilo je to u oktobru 2020. godine kada je startovao u sudaru sa Javorom. Zamenjen je posle 45 minuta.


tagovi

Andrija RadulovićMilan RodićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara