Zvezdin predlog: Protiv Evrope u Beogradu

Vreme čitanja: 1min | ned. 09.08.20. | 16:14

Predloženi termin 18. avgust u 21 čas

Crvena zvezda je poslala jasan predlog UEFA i fudbalskom klubu Evropa sa Gibraltara kada je u pitanju termin i mesto odigravanja utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. On glasi - Beograd, 18. avgust, 21 čas. Sada se čeka da stigne zvanično odobrenje sa suprotne strane, a veruje se da će odgovor biti pšozitivan.

UEFA je dala posebne smernice kada je u pitanju takmičenje tokom pandemije virusa korona i neophodno je da se usaglasi više strana među kojima je i vlada Gibraltara. Ukoliko odgovor ipak bude negativan, onda Crvena zvezda predlaže neutralan teren, a klubovi dele troškove organizacije meča. Srpski šampion je sppreman da preuzme na sebe kompletnu organizaciju i tako izbegne bespotrebno putovanje na Kipar, u Grčku, Mađarsku ili Poljsku.

Izabrane vesti

Crveno-beli su prošli najlakše moguće na žrebu za prvu runud, ali mnogo bitniji žreb za crveno-bele sa Marakane će se održati u ponedeljak u Nionu, kada će se izvlačiti parovi 2. kola kvalifikacija. Tu su mnogo jači timovi u igri, neki mogu da budu vrlo teške prepreke za Zvezdu, pogotovo ako se ne bude igralo u Beogradu.

Potencijalni rivali prvaku Srbije u 2. kolu su Midtjiland (Danska), Šerif (Moldavija), Kluž (Rumunija), Ferencvaroš (Mađarska), Dandalk (Irska), Slovan (Slovačka), Suduva (Letonija), Omonija (Kipar), Sarajevo (BiH) i Dinamo Tbilisi (Gruzija).

Kao i za prvu rundu, UEFA će večeras ili sutra ujutru za žreb drugog kola suziti krug mogućih protivnika Crvene zvezde.


tagovi

Dejan Stankovićkvalifikaci za LŠ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara