©MN Press
©MN Press

Zvezdin Šerif puca od samopouzdanja: Mogu već sutra da igram…

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.09.23. | 13:54

Napadač motivisan po dolasku u Ljutice Bogdana

Odavno su kultni dres sa brojem devet odvojili na Marakani, čekajući još u prvoj fazi prelaznog roka ozvaničenje Emanuela Late Lata, pošto je dogovor sa Atalantom već bio postignut. Ali kako već to obično biva u životu i fudbalu, nije kome je rečeno, već kome suđeno je…

Tražila je Crvena zvezda dugo pojačanje na poziciji klasičnog napadača, “ispipavala” po raznim evropskim predelima, na kraju se odlučila da poverenje ukaže Šerifu Endijajeu. Doskorašnji napadač turske Adane dobio je i pozitivnu ocenu od Baraka Bahara, što je bio signal za rukovodstvo Crvene zvezde da kompletira transfer poslednjeg dana prelaznog roka.

Izabrane vesti

Visoki Senegalac danas se predstavio javnosti u medija centru najvećeg srpskog stadiona, raširio dres i završio sa protokolarnim delom. Sada ga čeka mnogo teži posao, jer mu vreme nije saveznik.

“Srećan sam što sam ovde. Zadovoljan sam onim što sam video do sada. Na meni je da pomognem klubu kako bi ostvario zadate ciljeve. Imao sam drugih ponuda, dve sam ozbiljno shvatio. Jedna je bila iz Francuske. Cilj mi je bio da ostanem u Evropi, igram evropske kupove. Zato sam izabrao Crvenu zvezdu”, poručio je na početku novi napadač srpskog šampiona.

Iako je ugovor potpisao još 4. septembra, doskorašnji član Adane, a pre toga kineskog Perta i hrvatske Gorice se tek juče priključio novim saigračima. Međutim, tvrdi da je spreman za sutrašnji derbi kola Mozzart Bet Superlige, u kojem će Čukarički dočekati crveno-bele.

“Spreman sam da igram protiv Sitija, ili bilo kog drugog tima. Imao sam prilike da vidim navijače, znam da oni mnogo očekuju od mene. Verujem da ću sutra igrati”.

Imao je šta da čuje Endijaje o Crvenoj zvezdi od nekadašnjeg štopera Mamadua Mbođa.

“Mbođ je moj prijatelj, poznajemo se iz kvarta. Mnogo toga mi je pozitivnog pričao o Zvezdi. Znam da se ovde ljudi lepo odnose prema fudbalu, da žive sa fudbal, i to mi se dopada”.

Kaže da je upoznat sa stilom Baraka Bahara, i da veruje u prolaz grupe Lige šampiona.

“Čim smo stigli dovde, znači da možemo da prođemo. Pričao sam sa trenerom Baharom. Mogu da se uklopim u bilo koju formaciju”, kratak je bio Endijaje.



tagovi

Šerif EndiajeFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara