Foto: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić
Foto: crvenazvezdafk.com, Nikola Mitić

Zvezdin spisak za Kipar i velika dilema oko Njegoša Petrovića

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.09.20. | 09:20

Mladi stručnjak može da računa na sve snage, izuzev suspendovanog Sanoga

Osluškivali su tokom utorka igrači Crvene zvezde vesti iz Niona, i konačno posle 16 časova dobili informaciju da će odlučujući duel za ulazak u Ligu Evrope protiv Ararat Jermenije odigrati na Kipru. Zatim su odradili trening na glavnom terenu, tokom kojeg su ih iznenadili navijači velikim vatrometom, da bi se ovog jutra ukracali u avion za Nikoziju.

Crveno-beli će imati šansu da poprave utisak sa GSP stadiona, na kojem su posle izvođenja penala eliminisani od Omonije. Za razliku od tog meča, Dejan Stanković može da računa na sve raspoložive snage, izuzimajući suspendovanog Sanogoa. Upravo na toj poziciji mladi Zvezdin strateg ima i jedinu dilemu, kada je u pitanju početna postava. Prirodna zamena je mladi reprezentativac Njegoš Petrović, koji nije igrao evropske utakmice ovog leta. Nije bivši igrač Rada u impresivnoj formi, ali je igrač koji može da olakša posao defanzivcima.

Izabrane vesti

Ipak, Stanković je tokom drugog poluvremena meča sa Lučanima probao i vrlo ofanzivnu varijantu. Na pozicijama zadnjeg i centralnog veznog igrali su Gelor Kanga i Veljko Nikolić. Takva postavka donela bi veliki rizik, ali donela i velike ofanzivne mogućnosti srpskom šampionu. Posebno, što se očekuje da prvak Jermenije u defanzivnom bolu čeka Crvenu zvezdu i preti iz ofanzivnih kontri. Gabonac Kanga je za 30 minuta na terenu u Lučanima, na nešto defanzivnijoj poziciji, zabeležio dve asistencije. Vrlo zapažen je bio i Veljko Nikolić, koji je u dobrom delu meča držao ključeve veznog reda srpskog prvaka. Pored asistencije za vodeći gol Željku Gavriću, imao je i šest oduzetih lopti.

Pored Sanoga trener Dejan Stanković ne može da računa na povređenog Ričmonda Boaćija. U avionu se našao Milan Pavkov, a tu je i mladi štoper Strahinja Eraković.

Na spisku putnika na Kipar nalaze se: Milan Borjan, Zoran Popović, Marko Gobeljić, Milan Gajić, Milan Rodić, Radovan Pankov, Nemanja Milunović, Miloš Degenek, Strahinja Eraković, Njegoš Petrović, Veljko Nikolić, Mirko Ivanić, Gelor Kanga, Aleksandar Katai, Srđan Spiridonović, Željko Gavrić, El Fardu Ben, Aleksa Vukanović, Milan Pavkov i Dijego Falćineli.


tagovi

Njegoš PetrovićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara