Zvezdin ultimatum: Ne igramo derbi ako sudi Jovanović!

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.09.23. | 12:37

U Ljutice Bogdana imaju čvrst stav

Dva dana pred 171. večiti derbi krenulo je uobičajeno 'zagrevanje'. Igrice van terena i ovoga puta obeležiće sate uoči najvažnije utakmice srpskog fudbala. Kako saznaje Mozzart Sport, Crvena zvezda je nezadovoljna izborom sudije odlučila da zauzme čvrst stav koji glasi otprilike ovako: Ukoliko Srđan Jovanović bude sudio, ne igramo večiti derbi!

Podsetimo, sudijska komisija Fudbalskog saveza Srbije odredila je ranije danas najboljeg srpskog arbitra za delioca pravde u Humskoj (sreda, 19 časova), a u Ljutice Bogdana su brže bolje reagovali i prema našim informacijama doneli odluku da se ne pojave na utakmici ukoliko ta odluka ostane na snazi.

Izabrane vesti

Podsetimo, Crvena zvezda se u više navrata izjašnjavala negativno o sudiji Jovanoviću. Generalni direktor srpskog šampiona Zvezdan Terzić još pre nekoliko godina targetirao je iskusnog arbitra kao osvedočenog parizanovca, međutim nisu ni u Partizanu bili najsrećniji njegovim suđenjem u nekim utakmicama. Čak se može reći da imaju više razloga za nezadovoljstvo.

Kad im je Srđan Jovanović sudio, crno-beli nisu pobedili na čak 10 od 27 mečeva?! S druge strane, crveno-beli su uz njegovu arbitražu samo jednom odigrali nerešeno i jednom izgubili. Sve ostalo su pobede (12).

Ako govorimo o međusobnim susretima, Jovanović je odsudio tri večiti derbija. Jedan je dobila Zvezda (2:0), jedan Partizan (2:0), jedan je završen bez golova.

Uoči poslednjeg od tih okršaja Zvezda je pisala sudijskoj organizaciji:

„Imajući u vidu da je sudija Srđan Jovanović osvedočeni navijač FK Partizan, a u vezi sa tim i niz njegovih prethodnih pogrešnih odluka koje su direktno bile na štetu Crvene zvezde, što je simptomatično za sudiju takvog renomea i ugleda, smatramo da je neprihvatljivo da sudi u bilo kojoj utakmici koju igra FK Crvena zvezda, a posebno u narednom derbiju. Nadamo se da ćete uvažiti naš zahtev imajući u vidu unapred iznete činjenice“.

Nadležni u tom slučaju nisu ustuknuli. Jovanović je sudio derbi koji je završen 0:0, međutim čini se da je sada izazov mnogo veći, jer crveno-beli izgledaju prilično odlučno, rešeni da istraju u svom ultimatumu.

Jovanović je bez dileme naš najbolji arbitar. Pripada listi elitnih Uefinih sudija. Domaću Superligu sudi od 2014, debi u Ligi Evrope imao je 2017. (Viljareal - Astana), a u Ligi šampiona (Ajaks - Lil) godinu dana kasnije.

Delio je pravdu na Olimpijskim igrama u Tokiu i bio četvrti sudija na Evropskom šampionatu 2020.


tagovi

Srđan Jovanović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara