Zvezdina deca i estonski reprezentativac za jači napad Napretka

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 14:54

Crvena zvezda poslala Nikolu Stankovića i Nikolu Kneževića na pozajmicu u Kruševac, pod Bagdalu stigao i napadač Levadije i reprezentativac Estonije, Mark Oliver Rosnup

Još letos je bio želja uprave i stručnog štaba Napretka, a od februara će se omladinski reprezentativac Srbije, Nikola Stanković (2003.) dokazivati u Mozzart Bet Super ligi u dresu Čarapana. Njega je na pozajmicu, u tandemu sa Nikolom Kneževićem (2003.), Crvene zvezda poslala u Lazarev grad do kraja tekuće sezone, baš kako je najavio Mozzart sport pre nedelju dana.

Dok je Knežević svoje minute prethodne jeseni sabirao u Mozzart Bet Prvoj ligi, Stanković je šansu čekao u prvom timu Crvene zvezde i zabeležio šest nastupa, upisavši jednu asistenciju. Da mladi vezista ostane u najboljem sastavu aktuelnog šampiona Srbije bila je želja bivšeg stručnog štaba Crvene zvezde, na čelu sa Dejanom Stankovićem, iako je i letos bilo poznato da ga kruševački superligaš želi u drugačijem crvenom dresu.

Izabrane vesti

Od danas će Dušan Đorđević, prvi trener Čarapana, moći da računa na još jednog talentovanog vezistu sa stadiona Rajko Mitić. Kao što smo pomenuli, Nikola Knežević je u dresu Grafičara ove sezone bio standardan i upisao 19 nastupa, a sebe sedam puta u listu strelaca, zabeleživši osam asistencija, računajući i takmičenje u Kupu Srbije. Ne samo da je bio najbolji fudbaler drugoplasiranog tima Mozzart Bet Prve lige, već su mnogi saglasni da se radi o verovatno najboljem igraču drugog ranga srpskog fudbala prethodne polusezone.

Na prozivci pod Bagdalom još jedno novo lice - krilni napadač, Mark Oliver Rosnup (1997.), koji sa kruševačkim superligašem potpisuje ugovor na godinu i po dana. Estonskom fudbaleru će Napredak biti prvi inostrani klub za koji će igrati u karijeri. Rosnup je ponikao u Nomeu, a najviše nastupa zabeležio u Levadiji, odakle stiže pod Bagdalu. Za "zeleno - bele" iz Estonije nastupao je 214 puta, postigavši 57 golova, 9 prethodne sezone, a upisao je i 10 nastupa u dresu A reprezentacije svoje zemlje. Ponovo će tako Rosnup i Putinčanin biti saigrači, s obzirom da su prošlu sezonu zajedno proveli u dresu Levadije, osvojivši titulu u šampionatu i Super kup.

Napredak je danas započeo pripreme za nastavak sezone u Mozzart Bet Super ligi, a glavnu fazu odradiće u Antaliji, od 12. do 27. januara. Kako smo najavili, ugovor je raskinut sa Mlađanom Stevanovićem, dok se očekuje odlazak Uroša Raškovića na pozajmicu u Trajal.


tagovi

Nikola StankovićNikola Knežević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara