Anderson Silva (©AFP)
Anderson Silva (©AFP)

Zvezdina meta Brazilac, Račićev saigrač (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.05.20. | 07:10

Na Marakani uveliko prikupljaju podatke o napadaču Familikaa

I dalje nije poznato kada će se, i na koji način, nastaviti sezona u Superligi Srbije. Rasterećivanje i dalje glomaznog igračkog kadra, te smanjenje troškova, je glavna tema odgovornih sa Marakane. Međutim, daleko od toga da čelnici Crvene zvezde, uz blagoslov trenera Dejana Stankovića ne spremaju letnji prelazni rok. I to ne samo kada su u pitanju izlazni transferi koji bi trebalo da popune kasu.

Danima se priča o angažovanju štopera Arisa Lindzija Rouza, mada je tu opciju, barem za sada, demantovao sportski direktor Mitar Mrkela. Crvena zvezda će morati da razmišlja i o levom beku – i pored toga što je avanzovao omladinac Uroš Blagojević, a izgleda da su u Ljutice Bogdana krenuli u poteru i kada je reč o napadaču.

Izabrane vesti

Srpski šampion je popunjen u špicu, jer su članovi Crvene zvezde i dalje Boaći, Pavkov i Tomane, ali prema pojedinim informacijama oko najvećeg srpskog stadiona, crveno-beli su napadača portugalskog Familikaa Andersona Oliveiru Silvu označili kao potencijalno pojačanje u letnjem prelaznom roku. I ne samo da su ga označili, već veruju da bi saigrač Uroša Račića doneo ozbiljan kvalitet na Marakanu, pošto je reč o drugačijem profilu napadača u odnosu na Tomanea, Pavkova i Ričmonda Boaćija.

Zvezdin pik je Brazilac, rođen 1997. godine koji je ove sezone u Primeiri igrao odlično u kontinuitetu, i značajno povećao tržišnu vrednost. Zbog toga na Marakani ne žele javno da izgovore njegovo ime, jer znaju da će imati brojne konkuretnte za potpis momka koji je od 2017. godine nosi dres Familikaa.

Brazilac, koji je u domovini igrao za Guarani, ove sezone je postigao sedam prvenstvenih i jedan gol u Kup takmičenju. Ugovorom je vezan za portugalski klub do 2024. godine, što dovodi do zaključka da bi Crvena zvezda mogla da ga angažuje na jednogodišnju pozajmicu, a potom u slučaju uspeha i Andersonovih dobrih igara otkupi njegov ugovor.

Ljudi iz Crvene zvezde su odavno počeli da se raspitaju o kvalitetima napadača trenutno sedmoplasirane ekipe portugalske Primeire. I dobili su vrlo dobre povratne informacije. U najkraćem svi su opisali Andersona Silvu kao igrača visoke klase, spremnog da igra na najvišem nivou. Čelnicima Zvezde je, čak, preporučeno da budu brzi jer je Anderson poželjna meta i zbog godina (rođen je 1997. godine).

Brazilac je visok 186 centimetara, ali gledajući dostupne video materijale vidi se da nije klasičan sidraš. Što bi stručnjaci rekli – voli da traži dubinu. Služi se levom nogom.

Naravno, postoji niz prepereka kada je reč o ovom transferu. Crvena zvezda bi morala da proda nekog od špiceva kako bi oslobodila mesto za potencijalno angažovanje Andersona Silve. A potom da ubedi Brazilca da je beogradska Marakana pravo mesto za razvoj njegove karijere.

Anderson Silva je za dve sezone u dresu Familikaa postigao 16 golova. Rođen je u Sao Paulu.


tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara