Zvezdina moć na levom boku i 44 napada preko Kataija i Ivanića

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 17:27

Tandem Vojvođana ponovo odlično sarađivao

Crvena zvezda je protiv Mladosti iz Lučana ostvarila 16. uzastopnu pobedu, i sačuvala visok prosek postignutih golova. Srpski šampion je naterao goste da četiri puta vade loptu iz mreže, a najveća snaga tima Dejana Stankovića ponovo je bio levi bok. Sjajno su se dopunjavali Mirko Ivanić i Aleksandar Katai. Momak iz Srbobrana je upisao i dve asistencije, posebno je bila upečatljiva ona za Veljka Nikolića.

Prema podacima platforme InStat, njih dvojica su fudbaleri sa najvećim indeksom na meču protiv Mladosti, pa je Katai ostvario učinak od 354, a Ivanić od 317. Crvena zvezda je u duelu sa Lučancima čak 44 puta dejstvovala po levoj strani, a to je deo terena na kom je pomenuti dvojac najviše delovao. Od toga ukupno sedam akcija je završeno direktnim pokušajima na gol gostujućeg tima. Katai je oprobao svoj veoma precizan udarac u tri navrata, a Ivanić je šutirao četiri puta prema golu tima iz Lučana. Zvezdina dvojica kreativaca međusobno su se uposlili 11 puta i na taj način predstavljali najveću pretnju odbrani Mladosti.

Izabrane vesti

 Kada govorimo o individualnom učinku, Katai je bio dvostruki asistent na meču.. Od 13 pokušaja driblinga nad defanzivcima Mladosti, momak rođen u Srbobranu, bio je uspešan osam puta što iznosi 62 posto. Učestvovao je u 13 akcija crveno-belog tima u protivničkom šesnaestercu, a imao je i dva od dva ključna dodavanja što je maksimalan učinak. U 50 navrata je uspešno primio loptu kada je bila upućena prema njemu od strane saigrača. Takođe i u defanzivnim zadacima Zvezdina „desetka“ je bila pođednako dobra. Katai je imao čak dve oduzete lopte na protivničkoj polovini.  

Mirko Ivanić  je od 11 pokušaja driblinga bio uspešan osam puta što iznosi 73 posto. Takođe, kao i Katai, imao je dva ključna dodavanja. Ivanić je imao 44 od 59 preciznih dodavanja što iznosi 75 posto, od toga 24 tačnih pasa u poslednjoj trećini terena, a 69 puta je uspešno prihvatio loptu kada je bila upućena ka njemu. Osvojio je čak pet od šest defanzivnih duela što iznosi neverovatnih 83 posto, a bio je i uspešan sa pet od šest dobijenih vazdušnih „dvoboja“ protiv defanzivnih fudbalera Mladosti što je fenomenalnih 80 procenata.

Katai i Ivanić su ove sezone kombinovano postigli 22 gola i upisali 16 asistencija.  


tagovi

Mirko IvanićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara