Prijović u dresu reprezentacije Srbije (Starsport)
Prijović u dresu reprezentacije Srbije (Starsport)

Zvezdina nova ofanziva na Prijovića, pomeren i rok

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.06.21. | 10:17

Na Marakani nisu odustali

Potraga za novim napadačem Crvene zvezde i dalje traje. Ušli su čelnici srpskog šampiona u ozbiljne pregovore sa Aleksandrom Pešićem, koji bi narednih dana trebalo definitivno da odluči hoće li ponovo zadužiti opremu crveno-belih. Međutim, čekanje nekada prvog strelca tima ne znači da je klub sa Marakane podigao ruke u znak predaje kada je u pitanju Aleksandar Prijović.

Crvena zvezda je još početkom aprila, pre prvenstvenog derbija, počela da opipava puls bivšeg reprezentativca Srbije i doskorašnjeg člana Al Itihada. Tada je Prijović na sastanku sa Dejanom Stankovićem izrazio želju da se vrati u Evropu i kroz kontinuitet igara u crveno-belom dresu rehabilituje karijeru.

Izabrane vesti

Međutim, Prijović je, kao što ste već čitali, zahtevao vrlo jake finansijske uslove. Trogodišnji ugovor sa rastućim primanjima, zaključno sa sezonom 2023/2024. kada bi Crvena zvezda bila dužna da mu isplati 1.200.000 evra.

U prve dve sezone Prijović bi, prema njegovom predlogu, trebalo da zarađuje 800.000 evra. Pomenute cifre trenutno su van domašaja Crvene zvezde, ali prostora za pregovore ipak ima.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković ima želju da dso početka priprema na raspologanju ima novog centarfora kako bi imao dovoljno vremena da ga uvede u sistem. Međutim, u slučaju Prijovića moguće je da dođe do određenih pomeranja odnosno probijanja vremenskog roka.

Svesni su na Marakani da bi im Prijović doneo ozbiljan kvalitet u napadu, mada je iza njega težak period u Al Itihadu i arapskom svetu. Prethodne sezone postigao je samo šest golova, uz dodatak da je u jednom periodu bio van takmičarskog tima zbog viška stranaca u Al Itihadu.

Pored Crvene zvezde želju za angažovanjem Aleksandra Prijovića pokazao je njegov bivši klub PAOK. Na Tumbi je Srbin iz Švajcarske proveo možda i najlepši period u karijeri, postao ljubimac navijača. Međutim, nema najava da bi posao mogao da se realizuje.

Posle rastanka sa Al Itihadom Prijović je slobodan igrač. Takav status mu omogućava da ne žuri sa izborom novog kluba. Ima mogućnost da čeka još neku jaku finansijsku ponudu.


 


tagovi

Aleksandar PrijovićDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara