Zvezdina poslednja bitka za pol-poziciju, Stanić pred prvim prolećnim startom

Vreme čitanja: 3min | ned. 10.04.22. | 09:36

Postoji mogućnost i da se u startnoj postavi kao bonus protiv kragujevačkog Radničkog pojavi i golman Gordić (17.00, TV Arena Sport)

Poslednja bitka za pol-poziciju i derbi pred većinskom domaćom publikom. Tako bi za Crvbenu zvezdu mogao da glasi radni naslov današnjeg okršaja sa kragujevačkim Radničkim (17.00, TV Arena). To je još jedna u nizu onih utakmica na kojima tim Dejana Stankovića neće imati pravo na grešku, ali sigurno će jednim okom gledati ka narednoj suboti i možda odlučujućem dvoboju sa Partizanom u šampionskoj tituli.

Nahvalio je Dejan Stanković bivšeg saigrača Nenada Lalatovića koji je prepoznatljivom energijom napravio već mnogo dobrih stvari u srcu Šumadija. Kragujevčani na najveći srpski stadion dolaze kao neporažen tim u poslednjih šest utakmica (četiri pobede i dva remija). Jasno je i pored svega ko je apsolutni favorit, s obzirom i da je Crvena zvezda u dobrom momentu. Lako je savladala niški Radnički prošlog vikenda, potom je ubedljivim trijumfom protiv TSC-a overila vizu za polufinale Kupa Srbije.

Izabrane vesti

Imamo svoj cilj, ovo je samo jedna od utakmica kako bi ga ostvarili. Idemo na tri boda, znamo da ćemo imati jednog organizovanog protivnika koji u poslednjih šest utakmica ima četiri pobede i dva nerešena rezultata. Igraju tvrdo, čvrsto i odgovorno. Biće dosta teško, ali ne i nemoguće za naš tim. Verujem u nas i u ono što radimo, a to pokazujemo na utakmicama. Ovo je samo jedan meč u nizu koji nas vodi ka završnom cilju”, poručio je Dejan Stanković.

Problemi sa povredama i suspenzijama oblikovaće tim Crvene zvezde za današnji meč. Utakmicu sa Radničkim preskočiće štoper Strahinja Eraković i vezista Seku Sanogo, dok Gelor Kanga oseća posledice Bočkajevog starta u kup duelu. Izostanak prvog bonusa otvorilo je mesto vezisti Petru Staniću za prvi prolećni start. Mladi Pančevac je u nekoliko navrata pokazivao ogroman potencijal, imao i zapaženu rolu u septembarskom derbiju, ali nikako nije uspevao da uhvati kontinuitet. Povredio se na pripremama u Antaliji, pa je ovog proleća odigtrao svega 20 minuta. Prema poslednjim informacijama sa Marakane postoji mogućnost da bonus mesto popuni i golman Miloš Gordić.

“Nenad Lalatović je neko ko je odlučio da se vrati u srpski fudbal i preuzme ekipu koja je u tom trenutku bila poslednja na tabeli, a to govori o kvalitetu, hrabrosti i veri u ono što radi. Po meni je Lalatović jedan od najboljih trenera sa ovih prostora. Ovo nije stvar “ulizivanja” niti hvaljenja, to pričaju rezultati. U svakoj ekipi, u kojoj je bio Lalatović, je imala prepoznatljiv način pristupa utakmici tokom svih 90 minuta. Njegove ekipe igraju agresivno, znaju tačno šta rade, kako stoje na terenu i kako mogu da kazne protivnika. Lalatoviću mogu samo da čestitam na svemu što je uradio do sada, bio je hrabar kroz fudbalsku karijeru, a kroz trenersku je to bezbroj puta pokazao”, jasan je Stanković.

Posao Nenadu Lalatoviću biće dodatno otežan. Temperamentni stručnjak neće moći da računa na Pecelja, Sašu Jovanovića, Gajića, Ubiparipa. Međutim, pod komandom Lalatovića Radnički je postao vrlo čvrst tim, teško prima golova, pa bi mogao da zakomplikuje posao Crvenoj zvezdi.

„Jasno je da je lider apsolutni favorit. Odigrali su sjajno u Nišu, pa protiv TSC-a. Ne možemo da im pretimo, posebno što ćemo biti znatno oslabljeni. Kada idete jednom takvom velikanu važno je da pokaže ono najbolje što znate. Bićemo na maksimumu, neka pobedi bolji“, kratak je bio Nenad Lalatović.

U prvom delu prvenstva Crvena zvezda je slavila sa 3:1, dok je Radnički prethodni put bio bolji od aktulenog šampiona 13. maja 2015. godine. Tada je na klupi Crvene zvezde sedeo upravo Nenad Lalatović.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Danilo Nikolić

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gajić, Pankov, Dragović, Rodić – Srnić, Stanić – Ben, Ivanić, Katai – Ohi.

RADNIČKI (4-2-3-1): Lukić – Varjačić, Kovačević, Damjanac, Andrić – Vidović, Pišćević – Mirić, Milisavljević, Tomić – Maksimović.

SUPERLIGA SRBIJE – 30. KOLO

Subota

Spartak Subotica - Kolubara 4:3 (1:0)

/Srećković 52, Nikolić 66 i 73 pen, Tošeski 90+2 - Marjanović 35, Đuranović 75, Andrić 86/

Mladost Lučani - Radnički (N) 2:0 (2:0)

/Bojović 27 pen i 59/

Nedelja

14.00: (2,00) TSC Bačka Topola (3,45) Voždovac (3,80)

17.00: (1,07) Crvena zvezda (12,0) Radnički Kragujevac (30,0)

19.05: (7,75) Čukarički (4,40) Partizan (1,43)

Ponedeljak

18.30: (1,97) Napredak (3,45) Metalac (3,90)

18.30: (1,97) Radnik Surdulica (3,45) Novi Pazar (3,90)

18.30: (1,72) Vojvodina (3,60) Proleter (5,10)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Petar StanićMiloš Gordić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara