©Starsport
©Starsport

Zvezdini biseri zvanično na dvojnoj registraciji, Prucevu se nije svidela ideja da igra za OFK Beograd

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 15:21

Četiri igrača na raspolaganju i Grafičaru, dvojica registrovana za Romantičare

Pre dve nedelje počela ja nova superligaška trka, a nedelju dana kasnije pokrenuo se i prvoligaški karavan, te se pred novi vikend sa pravom može reći da su klubovi na profesionalnom rangu u Srbiji već uspostavili radnu brzinu. Prve borbe za bodove su iza nas, a naredni izazovi doneće i prve utakmice u kojima ćemo imati priliku da vidimo na delu igrače na dvojnim registracijama.

Posle nepredviđenih prepreka, tokom prethodnih dana ispunjeni su svi uslovi da letos usvojeno pravilo počne i sa primenom, a i zvanično ga je prva iskoristila Crvena zvezda. Kao što je Mozzart Sport već najavio zamisao crveno-belih je da najmlađi članovi prvog tima paralelno budu u konkurenciji za minue i na prvoligaškoj pozeronici, te je niz talenata proslećen u Grafičar i OFK Beograd.

Izabrane vesti

Prvobitna ideja rukovodstva u Ljutice Bogdana bila je da pravilo dvojne registracije iskoriste za šestoricu mladih fudbalera - da Nikola Mituljikić, Nikola Knežević i Jegor Prucev budu na raspoladanju paralelno Baraku Baharu i stručnom štabu OFK Beograda, a da istovremeno Jovan Šljivić, Stefan Leković i Kosta Nedeljković, istovremeno budu opcija u redovima branioca superligaške krune i u Grafičaru, ipak za razliku od izdanaka Zvezdine škole takav plan nije naišao na pozitivnu reakciju Pruceva te su opremu Romantičara zaružila samo dvojica igrača rođena 2003. godine.

Sa druge strane, uz Šljivića, Lekovića i Nedeljkovića za Grafičar je registrovan i Jovan Mijatović, te će kvartet biti na raspolaganju Marku Neđiću, Baraku Baharu, ali i Nenadu Milijašu, strategu crveno-belih omladinaca. Od pomenute četvorke očekuje se da predstavljaju veliko pojačanje za Zvezdine juniore u Ligi šampiona za mlade gde će Srbiju ove sezone po prvi put predstavljati dve ekipe Crvena zvezda i Partizan.

Zvanično prvi igrači za koje su iskorišćene dvojne registracije u narednom periodu će pokušati da u prvoligaškoj konkurenciji iskoriste priliku is tignu do neophodnih minuta, s obzirom na to da su u prva dva superligaška susreta od pomenute šestorke samo Šljivić i Nedeljković ulazili u igru. Vezni fudbaler je minute dobijao u završnici obe utakmice, dok je bek u igru ušao protiv Napretka.

Podsetimo, uvođenjem dvojne registracije klubovima je od ovog leta dozvoljeno da igrače istovremeno prijave i u drugoj sredini, maksimalan broj ustupljenih je deset, od kojih najviše pet u istom klubu.



tagovi

Jovan ŠljivićGrafičarOFK BeogradFK Crvena zvezdaNikola MituljikićNikola KneževićJegor PrucevStefan LekovićKosta NedeljkovićJovan Mijatović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara