Zvezdini dani velikih odluka: Idu Eraković ili Leković, čeka se ponuda Siti grupe od 4.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | čet. 13.07.23. | 15:46

Popularni Čupa donosi veći novac, ali...

Crvena zvezda je na perfektan način osvojila turnir u Sankt Peterburgu, demonstriravši da je novi trener srpskog šampiona Barak Bahar na dobrom putu. Ima nagoveštaja da su direktori crveno-belih pogodili centar mete angažovanjem „besplatnih“ pojačanja poput Pitera Olajinke, Žan Filip Krasoa i Marka Stamenića.

Ipak, i pored toga što je ekipa u dobroj meri oformljena, pred odgovornima sa Marakane su dani velikih odluka. Ne samo kada je u pitanju dovođenje napadača, već kada je reč o izlaznim transferima. Crvenoj zvezdi je do sada značajniji novac donela samo prodaja Aleksandra Pešića u Ferencvaroš (1,5 miliona evra), uz grubi biznis plan da se do kraja prelaznog roka zaradi oko deset miliona evra.

Izabrane vesti

I sve ukazuje da će Crvena zvezda potrebna sredstva nabaviti prodajom jednog od dvojice bisera omladinske škole, Strahinje Erakovića ili Stefana Lekovića. Već afirmisani reprezentativac Srbije bi mogao da postane junak jednog od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji Crvene zvezde. Odlazak u Sankt Peterburg bio je prilika da rukovodstvo srpskog šampiona obavi niz neformalnih sastanaka sa Zenitom, kao i i klubovima iz Moskve.


Ponuda Krasnodara vredna šest miliona evra, uz mogućnost da ta suma naraste i na devet miliona je odbijena, presvashodno zbog činjenice da popularni Čupa nije bio previše zainteresovan za odlazak u Rusiju. Nezvanično, i dalje mu to nije primarna opcija, ali postoje u životu ponude koje se ne odbijaju. Crvena zvezda bi dobila više novca na prodaji Erakovića i rešila se svih briga, ali ima tu i još jedan problem.

Transfer Strahinje Erakovića bi ugrozio savršenu defanzivnu haromiju Baraka Bahara koja je demonstrirana na turniru u Rusiji. Odlično je delovao Eraković zajedno sa Dragovićem i prekomandovanim Srđanom Mijailovićem. Ta trojka bi iznela najveći deo sezone, uz podršku tek oporavljenog Spajića.

Sa druge strane odlazak Stefana Lekovića igrački bi bio bezbolniji. Mladić rođen 2004. godine u Beogradu se još razvija. Nije na nivou Erakovića, ali je tokom proleća imao solidnu minutažu. Stigao do prvenca u Zvezdinom dresu protiv Novog Pazara, navijačima ostao u sećanju kada je spasao siguran gol protiv TSC-a u Bačkoj Topoli. Kada tome dodamo da je član reprezentativnih selekcija, i godine (tek mu 19) jasno je što ga klubovi vide kao ozbiljan projekat. Prema saznanjima Mozzart Sporta Crvena zvezda čeka zvaničnu ponudu od Mančester Sitija, odnosno Siti Grupe, kako bi konačno zauzela stav. Navodno, grupacija oko šampiona Engleske, preko posrednika iz Češke, dala je usmeno obećanje da će poslati ponudu vrednu oko četiri miliona evra. Uz mogućnost manjih varijacija.

Ne bi bio prvi put da Crvena zvezda i Mančester Siti sarađuju na takav način. Leta 2017. godine braća Ivan i Luka Ilić su prodati za 5,5 miliona evra klubu sa Etihada. Kasnije je Siti po istoj matrici kupovao po Srbiji. Najveći novac dao je za Filipa Stevanovića (6,5 miliona evra), iz Čukarilkog su uzeli Slobodana Tedića, dok je iz Lučana odveden Đorđe Gordić. Svi oni su potom prosleđeni u klubove koji pripadaju Siti Grupi.

Takav put bi čekao i Stefana Lekovića. Iako Siti nudi solidan novac za momka koji je odigrao tek 13 mečeva za seniorski tim, jasno je da Leković ima potencijal da se i dalje razvija. Možda i da dostigne veću tržišnu vrednost.

 Rasplet oko mladih štopera Crvene zvezde očekuje se u toku naredne nedelje. Njihov odlazak aktivirao bi priču o viđenom transferu Miloša Degeneka.


tagovi

Strahinja ErakovićStefan Leković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara