(©YouTube/Zvezda TV/Screenshot)
(©YouTube/Zvezda TV/Screenshot)

Zvezdini kadeti napunili mrežu večitog rivala i preuzeli prvo mesto od Vojvodine

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.10.21. | 13:24

Crno-belima pet golova na terenu iza južne tribine stadiona Rajko Mitić

Crvena zvezda se posle devet utakmica nalazi na prvom mestu Kadetske lige Srbije, s tim da drugoplasirana Vojvodina ima dva boda manje, ali i meč manje (protiv petoplasiranog Grafičara u gostima), a u narednom kolu upravo beogradski i novosadski crveno-beli sastaju se u Novom Sadu.

Do vodeće pozicije bar na neko vreme izabranici Slađana Nikolića došli su pobedom nad Partizanom i to veoma ubedljivom - 5:2 (2:1).

Izabrane vesti

Sjajan meč odigrali su dečaci u crveno-belim dresovima. Ka pobedi ih je povukao levonogi Jovan Šljivić, prvo solo-prodorom u 11. minutu, a onda i snažnim udarcem iz daljine u 13.

Gosti su uspeli da smanje zaostatak pet minuta posle drugog primljenog gola, kada je precizan bio Bogdan Mirčetić, ali je ubrzo po povratku sa odmora Crvena zvezda ponovo imala "plus dva". Pobrinuo se za to Jovan Miladinović smirenom reakcijom na centaršut sa leve strane. Od 60. minuta bilo je 4:1, pogotkom Alekseja Vukičevića iz penala koji je iznudio Mateja Bubanj u borbi za loptu nakon odbrane Šljivićevog udarca. U 64. minutu Mirčetić se ponovo upisao u strelce za Partizan, pošto je ostao sam u sredini kaznenog prostora i rutinski poslao loptu u mrežu na povratno dodavanje saigrača.

U finišu meča Nikolićevi izabranici ponovo su dodali gas i preko Veljka Dimitrijevića u 86. minutu stigli do petog gola.

Mogla je pobeda Crvene zvezde da bude i ubedljivija, poslednju šansu za to propustio je rezervista Andrej Škobalj kada je u 88. minutu iz odlične pozicije šutirao pored gola. Na drugoj strani, da ostane 5:2 potrudio se golman Stefan Marinković, paradom odbranivši šut iz slobodnjaka Novaku Petrušiću.

Crveno-beli sada imaju 24 boda, dva više od Vojvodine. Treći je Čukarički sa 19, a Partizan je ostao na 18.


tagovi

FK Crvena zvezdaFK Partizankadetska liga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara