Ivan Radovanović je do nedavno igrao u Seriji A (©Reuters)
Ivan Radovanović je do nedavno igrao u Seriji A (©Reuters)

Zvezdini klinci na ispitu protiv Radovanovića i njegovih Ubljana

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.08.23. | 09:26

Derbi na otvaranju 2. kola Mozzart Bet Prve lige Srbije. U petak od 17.30 časova na pomoćnom terenu stadiona Rajko Mitić Grafičar će ugostiti Jedinstvo

Klinci Crvene zvezde koji su na kaljenju u filijali Grafičaru impresionirali su Srbiju prošlog vikenda. Grifosi su tada sa timom sačinjenim od svih 11 bonus igrača (i sedam na klupi) savladali Metalac u Gornjem Milanovcu sa 3:1. Prvi kontrolni je položen uspešno, ali školska godina je tek počela. Novi veliki test tinejdžeri će podno stadiona “Rajko Mitić” imati ovog petka od 17.30 časova, kada će im u goste doći izuzetno kvalitetna ekipa Jedinstva iz Uba.

U prvi mah, prema prognozama javnosti Ubljani su možda i nepošteno potcenjeni. Klub kojim iz daleka rukovodi dugogodišnji reprezentativac Srbije Nemanja Matić iznenadio je letos mnoge kada je potpisao bivšeg Orla Ivana Radovanovića. Vezista koji je punih 15 godina proveo u italijanskom fudbalu, igrajući za Atalantu, Pizu, Bolonju, Novaru, Kjevo Veronu, Đenovu i Salernitanu, debitovao je u dominantnom trijumfu nad Novim Sadom od 4:0.

Izabrane vesti

Radovanović je odigrao 77 minuta, i dalje je jasno da nije u punoj formi, ali njegove 34 godine bogatog iskustva mogle bi da budu krucijalne u borbi sa talentovanim, ali još uvek mladim timom koji sa klupe predvodi Marko Neđić.

Iskustvo će mnogo da znači dok ne budem maksimalno spreman. Svoj zadatak vidim kao pomoć klubu u borbi za bodove, ali i mladim igračima koji stasavaju na pozicijama štopera ili defanzivnog veziste. Ekipa je dobar miks mladosti i iskustva, nezahvalno je da pravim prognoze kada ne poznajem ligu, ali očekujem da budemo bitan faktor”, rekao je Radovanović.

17.30: (1,82) Grafičar (3,45) Jedinstvo Ub (4,10)

Upravo je tih nekoliko iskusnijih igrača Jedinstva, te uigranost ekipe koja je uglavnom ostala na okupu (otišli samo Filip Avrić u Rad i Arkadij Želnin u Slobodu) donelo ubedljiv trijumf nad Novim Sadom na premijeri. Ne sme se zanemariti ni kvalitet Jedinstvovih stranaca Karikarija Kvakua (dvostruki strelac) i Zubaira Ibrahima, koji je na meti Vojvodine. Obojica su pravili razliku na prošlom meču i Grafičarovi dečaci će morati da budu oprezni u duelima sa njima.

Nismo imali uvid u snagu rivala, znali smo samo to da su školovani, ali neiskusni fudbaleri. Zato smo od prvog minuta bili agresivni. Već u prva dva minuta smo imali dve idealne šanse, a kada je Milanović otključao bravu Novosađana sve je bilo lakše. Sada nas čeka Grafičar, fudbalski fenomen zbog mladosti i kvaliteta igrača, tako da ćemo videti koliko smo stvarno dobri”, poručio je Danilo Miladinović, strelac jednog od golova protiv Novosađana.

Prošle sezone Ubljani nisu nijednom savladali Grafičar. U ligaškom delu je tim iz Beograda pobedio na oba meča, sa po 2:1 i 2:0, a potom su u plej-ofu, na pomoćnom terenu našeg najvećeg stadiona odigrali 1:1.

---------------------

Ako na svoj tiket dodaš jednu utakmicu Svetskog prvenstva za žene, možeš da dobiješ vikend za dvoje u hotelu Ramonda + 10.000 rsd

---------------------

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

17.30: (1,82) Grafičar (3,45) Jedinstvo Ub (4,10)

Subota

17.30: (2,10) Radnički Sremska Mitrovica (3,15) OFK Vršac (3,50)

17.30: Inđija - Dubočica

17.30: Smederevo – Mladost GAT

17.30: Tekstilac Odžaci – Sloboda Užice

Nedelja

17.30: OFK Beograd - Metalac

17.30: RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd

20.00: Kolubara – Mačva

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeJedinstvo UbGrafičarIvan Radovanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara