Čumić (©Starsport)
Čumić (©Starsport)

Zvižduci “Karađorđa” dali efekat: Vojvodina se razdrmala i okrenula Kragujevčane

Vreme čitanja: 5min | sub. 02.09.23. | 23:10

Lale savladale Radnički 1923 i stigle do druge ovosezonske pobede – 2:1

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Posle remija u Lučanima sa Mladosti (2:2) uspela je Vojvodina večeras da se vrati na pobednički kolosek trijufom nad Radničkim 1923, ali do celog plena Novosađani su došli teškom mukom. Preokretom. Vojvodina je prvo poluvreme odigrala blago rečeno očajno, “Karađorđe” je zvižducima ispratio svoje igrače u svlačionicu, što je dalo efekat u nastavku, pa je Stara dama uspela da preokrene rezultat i upiše drugu pobedu u ovoj sezoni Mozzart Bet Superlige – 2:1 (0:1). 

Izabrane vesti

Hladan tuš zapljusnuo je fudbalere Vojvodine već u 7. minutu igre kada je Milutin Vidosavljević pogodio posle očajne reakcije domaćih defanzivaca. Poklon s mašnom rado je prihvatio ofanzivac gostiju i doneo prednost svom timu u ranoj fazi meča. Mučila se Vojvodina u nastavku, nisu domaći uspeli da naprave gotovo ništa vredno pomena. Izuzetno bledu partiju pružili su do poluvremena, ali je negodovanje navijača dalo rezultat.

Vratio je Vojvodinu najpre u život Filip Malbašić odmah na startu drugog perioda, kada se u 51. minutu posle udarca Bolingija našao na pravom mestu i doneo izjednačenje. Probudila se Vojvodina i konačno počela da stvara opasne napade, ali su Kragujevčani dobro odolevali. A onda se opet u glavnoj ulozi našao Filip Malbašić desetak minuta pre kraja kada je iznudio jedanaesterac – nesmotren start Miličića – a najstrožu kaznu u pobedu pretvorio Bolingi.

Imaće za čim da žale gosti, koji su vodili na poluvremenu, a na kraju nastavili rezultatsku krizu i ostaju u rukama sa “fenjerom”.

Strateg Lala Ranko Popović promenio je formaciju, te je Vojvodina igrala sa jednim zadnjim veznim, a jer je umesto Milosavljevića šansu od starta dobio Malbašić, pa je Zukić delovao kao osigurač. Ispostavilo se kao neproduktivno u prvom poluvremenu, bez slike i tona, a tek u nastavku Vojvodina je uspela da dođe do nešto bolje igre, na kraju dovoljne za ceo plen.

Već u sedmom minutu igre Vojvodina je pretrpela veliki šok, kada je Vidosavljević doneo prednost gostima. Očajno je reagovala odbrana domaćih kod jedne dubinske lopte, a lošu komunikaciju Giorbelidzea, Crnomarkovića i Zukića iskoristio je Vidakov, koji je ukrao loptu na nekih dvadesetak metara, a onda je gurnuo Vidosavljeviću kojem nije bilo teško da iz velike blizine matira Carevića.

Par minuta kasnije strepeli su opet navijači Vojvodine čekajući odluku iz VAR sobe o eventualnom jedanaestercu za Radnički; lopta je u ruku pogodila Uroša Nikolića na ivici šesnaesterca, Srđan Jovanović dosudio slobodan udarac, ali nakon pregledanja snimka dodelio loptu Vojvodinu, jer je procenio da je lopta napucala u ruku vezistu Novosađana.

Mučila se Vojvodina u napadu, bez ijednog pravog rešenja za bedem gostujuće ekipe. Četa Dejana Joksimovića jako dobro je zatvarala sve prilaze svom golu. Potpuno su gosti neutralisali najopasniju kariku Novosađana Nikolu Čumića, koji nije uspevao da pravi razliku onako kao što je to obično slučaj. Kada bi primio loptu, kapiten Novosađana momentalno bi bio udvojen.

Bolingi (©Starsport)Bolingi (©Starsport)

Samo jedanput je sredinom prvog dela igre Čumić ipak utekao defanzivcima Kragujevčana, istrčao sam na golmana, ali ga je u poslednjem momentu sustigao Miličić i izbacio loptu u korner. To je bilo nešto najkonkretnije što su Lale napravile u prvom poluvremenu.

S druge strane, Kragujevčani su se uglavnom orijentisali na kranju disciplinu u defanzivi, čekajući eventualno novu grešku domaćih. I dočekali su je posle kontranapada u finišu prvog poluvremena, kada je na ivici kaznenog prostora ostao sam opet Vidosavljević, ali je Crnomarković izblokirao njegov pokušaj, kojim su gosti mogli da dupliraju prednost.

Po okončanju prvih 45 minuta fudbaleri Vojvodine ispraćeni su uz ogromne zvižduke publike u svlačionicu, uz jasnu poruku navijača da u drugom poluvremenu žele da vide ako ništa više, barem odvažniji pristup.

I u drugom delu prvi su ozbiljnije zapretili gosti preko Popovića, ali je njegovu bombu zaustavio Carević. Popović je na poluvremenu morao da osveži tim, pa su šansu dobili napadač Bolingi i desni bek Bjeković. što je dalo rezultat vrlo brzo, jer su posle samo šest minuta igre poravnali golom Filipa Malbašića. Pogotku je prethodio kontranapad, izgubio je Radnički loptu na sredini terena, brzonogi Čumić je povukao unapred, uposlio najpre Bolingija čiji je udarac zaustavio Leković, ali se na pravom mestu našao Malbašić i spakovao odbitak u mrežu.

Dao je taj gol krila Lalama, probudila se Vojvodina i nastavila da opseda protivnički gol. Razigrao se i Andrija Radulović koji je zapretio sa ivice kaznenog prostora, ali je lopta završila iznad prečke.

Gosti su poklekli, pa je reagovao i Joksimović poslavši u vatru Čindeua, Grbovića i Bevisa, koji je petnaest minuta pre kraja bio u jako dobroj situaciji, ali ga je sustigao Crnomarković u poslednjem momentu.

Odbranili su se gosti od tog pritiska Vojvodine, pa je u nastavku opao ritam meča, a onda je Malbašić iznudio jedanaesterac u 80. minutu. Veoma je neoprezan bio Miličić kod starta, a Srđan Jovanović pokazao na belu tačku. Siguran realizator najstroe kazne bio je Bolingi, koji je rutinski pogodio i doneo preokret i ispostavilo se trijumf Vojvodine.

VOJVODINA – RADNIČKI 1923 2:1 (0:1)

/Malbašić 51, Bolingi 82pen - Vidosavljević 7/

Novi Sad

Stadion: Karađorđe

Gledalaca: 1.500

Sudija: Srđan Jovanović

VOJVODINA (4-1-4-1): Carević 6 – Lazarević 5,5 (od 46. Bjeković 6), Crnomarković 6, Rosić 6, Giorbelidze 5,5 (od 67. Indio 6) – Zukić 6 – Radulović 6,5, Malbašić 7 (od 84. Ivanović), Nikolić 6, Čumić 6,5 (od 92. Kajević) – Vukić 5 (od 46. Bolingi 7)

RADNIČKI 1923 (3-4-3): Leković 6 – Miličić 5,5, Simović 6, Mitrović 6 – Popović 6,5, Ristić 6 (od 90. Gluščević), Zorić 6, Pecelj 6 – Vidosavljević 7 (od 62. Grbović 6), Vidakov 6,5 (od 62. Činedu 5,5), Đurić 5,5 (od 62. Bevis 6)

Igrač utakmice: Filip Malbašić (Vojvodina) 7

MOZZART BET SUPERLIGA - 6. KOLO

Petak

Radnik - TSC 0:1 (0:1)

/Stojić 45+1/

Subota

Napredak - Voždovac 2:1 (2:0)

/Bojović 14p, Stojiljković 24 - Burmaz 65p/

Crvena zvezda - Novi Pazar 2:1 (1:0)

/Dragović 8, Kanga 80p - Jovanović 81/

Javor - Radnički Niš 1:0 (1:0)

/Gigić 25/

Vojvodina - Radnički Kragujevac 2:1 (0:1)

/Malbašić 51, Bolingi 82 - Vidosavljević 7/

Nedelja

19.30 (2.05) Mladost Lučani (3.40) Spartak (3.70)

20.00 (5.80) IMT (3.90) Partizan (1.60)

Ponedeljak

19.00 (4.70) Železničar (3.50) Čukarički (1.80)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaRadnički KragujevacFK VojvodinaFilip MalbašićDžonatan Bolingi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara