Evroliga zatražila sastanak sa čelnicima ostalih liga

Vreme čitanja: 1min | sub. 31.10.20. | 20:05

Ljudi iz elitnog klupskog takmičenja žele da sa predstavnicima liga iz kojih dolaze klubovi da se napravi pravi model za dalji tok sezone

Zdravstvena situacija u Evropi je daleko od idealne. Shodno tome Evroliga je pozvala čelnike liga iz kojih dolaze klubovi koji učestvuju u oba ranga takmičenja da 5. novembra "sednu za isti sto" - putem video linka - kako bi se napravio najbolji mogući plan za odigravanje utakmica tokom narednog perioda i razgovaralo o svim trenutnim ograničenjima za realizaciju istih, saznaje MOZZART Sport.

Evropska klupska košarka zapala je u ozbiljan problem zbog sve teže epidemiološke situacije širom Starog kontinenta, jer se sada na nedeljnom nivou odlaže i po nekoliko utakmica u oba ranga, a zatim se formiraju naknadni termini što bi moglo da dovede do velikog preopterećenja klubova u narednom periodu.

Izabrane vesti

Samo u protekloj rundi Evrolige otkazana su dva meča, Zenitov okršaj s Panatinaikosom u Sankt Peterburgu zbog pozitivnih slučajeva u redovima atinskog giganta, te duel milanske Olimpije i Albe jer je u svlačionici nemačkog šampiona zabeležena takođe zaraza virusom korona. Evroliga je pre nekoliko dana odredila termine odigravanja utakmica koje su bile otkazane u uvodna četiri kola, ali se pokazalo da to nije idealan model za dalji rad. Slična situacija je i u Evrokupu, gde je takođe bilo dosta odloženih mečeva.

Upravo iz tog razloga Evroliga insistira da se 5. novembra otvoreno razgovara o problemu koji muči celu Evropu i pronađu adekvatni mehanizmi kako bi se ovaj težak period prebrodio...



tagovi

Đordi Bertomeu

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara