Ostoja Mijailović (©Starsport)
Ostoja Mijailović (©Starsport)

Partizan izabrao Evrokup!

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.06.20. | 15:18

Crno-beli ostali u dobro poznatom jatu

Bilo je veliko pitanje da li će Partizan sledeće sezone igrati u Evrokupu ili u Fibinoj Ligi šampiona, ali su se na kraju crno-beli odlučili da ostanu u Evrokupu i da tamo igraju sledeće sezone.

To je na konferenciji za medije potvrdio predsednik Partizana Ostoja Mijailović.

Izabrane vesti

Ostajemo uz Evroligu i takmičićemo se u Evrokupu”, rekao je Mijailović.

Potom je objasnio odluku…

Odluka najteža u mom životu i klupskoj istoriji. Našli smo se na raskrsnici. Hvala i jednima i drugima. Ovo nije odluka protiv,već u korist Partizana. Imali smo četiri opcije na UO. Prva je Evroliga, pa Fiba koja je najisplativije takmičenje. Sa većim prihodima. Bila je opcija i da ne igramo nijedno evropsko takmičenje. Četvrta opcija je opet takmičenje u Evrokupu. Dve ekipe vode u Evroligu”, rekao je Mijailović.

Podsetimo, vec danima je trajala debata oko toga gde ce Partizan igrati naredne/narednih sezona. Prvobitno je to trebalo da bude ozvaničeno 3. juna, da bi se konferencija na kraju održala danas posle sastanka Upravnog odbora.

Ovlašćenje da donese odliku dobio je predsednik kluba i on je na kraju i presekao.

Entuzijazam za sledeću sezonu? Da li će igračima biti teško da se motivišu?

Partizan više vuče srcu nego budžetu. Siguran sam da ćemo imati snage, moramo da nađemo snagu da nastavimo dalje, to nije upitno”.

Igrači bez ugovora? Da li im je nešto ponuđeno, da li su produženi ugovori?

Što se tiče igrača, ne bih posvetio preveliku pažnju da ne odemo sa fokusa. Produžili smo većinu ugovora, od ponedeljka ćemo aktivno raditi na dovršetku ugovora za sledeću sezonu”.

Budžet? Koliko će iznositi za sledeću sezonu, da li će biti manji?

Ne znamo kakav će biti efekat u privredi. Ozbiljna nam je stavka i prihod od karata. Da li ćemo moći da prodajemo sezonske karte. Ja sam uvek optimista”.

Raspored okupljanja ekipe?

Planiramo redovno okupljanje, zavisi od mera koje su na snazi. Neke stvari ne znamo. Biće znatno teže sa finansijskog aspekta”.

Otkrio je prvi čovek Partizana da je bilo i nekih neočekivanih predloga u UO.

"Bila je i opcija da ne igramo nijedno evropsko takmičenje, da se koncetrišemo na ABA ligu... I četvrta opcija je Evrokup, po pričama ljudi iz Evrolige, da odatle dve ekipe igraju u Evroligi. Nama se nikako ne igra Evrokup, jer smo mi to takmičenje prerasli".

Pre nego što je saopštio odluku kojem će se Partizan privoleti carstvu naredne sezone, predsednik kluba se osvrnuo i na završenu takmičarsku godinu.

"Analiza prošle sezone je da smo kao Partizan uspeli da se konsoliujemo i igrački i finansijski. Napravili smo tim konkurentan bogatijim klubovima. Uzeli smo ABA Superkup, Kup Radivoja Koraća po treći put. Izborili smo dva trofeja i prednost domaćeg terena u ABA ligi. Partizan je završio kao prvi u ABA ligi. Stekli smo prednost domaćeg terena. Jako je važno da čestitam i juniorima koji su otišli na Završni turnir Evrolige u Kelnu koji je otkazan. Uspeli smo da i ove godine organizujemo niz dobrih utakmica. Mnogi su milsili da sam lud kada smo došli u Arenu, ali smo pokazali igrama i organizacijom, i tim i Andrea, da okolnosti u kojima smo borili izvukli smo maksimum od sezone. Sačuvali smo finansijsku stabilnost".

Imao je Mijailović poruku i za Crvenu zvezdu.

"Čestitam svim klubovima koji su se plasirali u Evroligu i za sledeću sezonu. Ne mogu da kažem da je to menadžerski uspeh... Prosto, takve su okolnosti bile. Ali mogu da kažem da je umetnost takmičiti se u Evroligi bez ijednog osvojenog trofeja. Želim im više sreće sledeće sezone“, poručio je Mijailović.



tagovi

KK PartizanOstoja Mijailović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara