Stefan Marković (©Starsport)
Stefan Marković (©Starsport)

Zvezda na domaći pogon, pod lupom i Stefan Marković

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.07.21. | 13:47

Daleko je ipak još od dogovora

Partizan je signalnim pištoljem označio početak trke za pojačanja kada je doveo Kevina Pantera, Zeka Ledeja, Rodiona Kuruca i Aleksu Avramovića, odgovor Crvene zvezde se čekao, ali je, kada je i stigao, umirio navijače produžetkom saradnje sa Ognjenom Dobrićem, pa potpisima Nikole Ivanovića, Luke Mitrovića, Arona Vajta, Stefana Lazarevića i bombom u liku Nikole Kalinića. Međutim, finiš je još daleko, jer i crno i crveno-beli tek treba da kompletiraju sastave za narednu sezonu, bez sumnje najuzbudljiviju u poslednjih nekoliko godina.

Već sada je jasno da Zvezda pokušava da Dejanu Radonjiću obezbedi jezgro sačinjeno od domaćih igrača, pa u tom smeru još jedno zvučno ime pod lupom. Prema saznanjima Mozzart Sporta na oku sportskog sektora crveno-belih je doskorašnji reprezentativac Stefan Marković.

Izabrane vesti

Sada već bivši bek Virtusa je bez angažmana od kada mu je na kraju sezone istekao ugovor sa klubom iz Bolonje, pa je sada slobodan u izboru nove sredine. Sama ta činjenica dovoljna je da se Zvezda zainteresuje.

O tome šta bi 33-godišnji bek mogao da donese u igračkom smislu izlišno je i govoriti, bez obzira na to što je premašio zenit. Ipak govorimo o čoveku koji ume da zatrpa koš rivala, da razigrava ekipu, da obavi ozbiljan posao i u odbrani.

Pride, treba imati na umu da se poslednjih godina pokazalo da je mnogo lakše napraviti rezultat kada kostur ekipe čine domaći igrači, a sa Kalinićem, Dobrićem, Mitrovićem, Ognjenom Kuzmićem, Dejanom Davidovcem, Markom Sinomovićem, Ivanovićem – njega jednostavno ne možemo da računamo kao potpunog stranca – i eventualno i Markovićem stručni štab bi zaista imao ozbiljan temelj na kome bi mogao da gradi.

Ne treba zaboraviti ni da je bez ugovora i bivši Zvezdin plejmejker Stefan Jović, ali da je on zaradio povredu prilikom kvalifikacionog turnira pred Olimpijske igre i da će verovatno tek kad se oporavi razgovarati o nastavku karijere. I uopšte nije nemoguće da će razgovarati i sa klubom koji ga je lansirao na evroligašku scenu.

Pre toga ipak Stefan Marković. Kao opcija. Crveno-belima primamljiva. S tim da je dug put od želje do realizacije, a u ovom slučaju nismo ni došli do pregovora.


tagovi

Stefan MarkovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara