Alimpijević (© MN Press)
Alimpijević (© MN Press)

A, ko drugi: Dušan Alimpijević najbolji trener Evrokupa

Vreme čitanja: 1min | čet. 05.05.22. | 14:34

Šef stručnog štaba Burse zasluženo dobio priznanje

Samo osam pobeda na 18 utakmica grupne faze, a onda tri vezane. I to na gostovanju. Bursi dovoljno za finale Evrokupa, a Dušanu Alimpijeviću za status najboljeg trenera takmičenja. Iz kancelarije Evrolige su potvrdili da je srpski strateg na klupi turskog tima proglašen za najboljeg u sezoni 2021/22.

Apsolutno zasluženo. Kako je krenuo plej-of, tako je Bursa kreirala iznenađenja. Počev od onog u Beogradu kad je nadvisila Partizan u Areni, potom bila bolja od još jednog predstavnika ABA lige, Cedevita Olimpije u Ljubljani, da bi u Andori savladala i istoimenog učesnika španskog prvenstva. Na taj način je mladi klub obezbedio plasman u finale gde će 11. maja protiv Virtusa pokušati da osvoji trofej, ujedno obezbedi plasman u Evroligu za narednu sezonu.

Izabrane vesti

Bio bi to vanredan uspeh kluba osnovanog pre samo osam godina.

Istovremeno, Kevariju Hajs je proglašen za najkorisnijeg košarkaša polufinalnih susreta Evrokupa. Amerikanac je na gostovanju Andori ubacio 11 poena, zabeležio 16 skokova i sa 27 indeksnih poena pomogao Bursi da se domogne borbe za pehar.

Naredni meč Bursa igra 8. maja protiv Gacijantepa u poslednjem kolu osnovnog dela turksog prvenstva. Već je obezbedila učešće u plej-ofu, rival na prvoj stepenici biće joj Fenerbahče.


tagovi

BursaBursasporDušan AlimpijevićEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara