ABA po uzoru na NBA: Podgorica i Laktaši domaćini prvih 12 kola?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.08.20. | 17:06

Možda bismo mogli da gledamo Jadransku ligu u drugačijem ruhu

Kako će izgledati ABA liga sledeće sezone?

To u ovom momentu niko ne može da zna. Njen početak je već odložen jednom za dve sedmice, a sada postoje indicije i da će prva polovina takmičenja biti odigrana u stilu NBA lige i njenog „mehura“ u Orlandu.

Izabrane vesti

Naime, o svemu tome govorio je prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan i najavio da postoji šansa da prvih šest kola bude odigrano u Laktašima gde bi svi klubovi bili smešteni, a sledećih šest kola u Podgorici. Verovatno kako bi se "pregrmeo" barem ovaj početni deo lige. A posle da se vidi kakvi će uslovi vladati. Nama je potvrđeno da ovakav razvoj nije nemoguć, posebno ako i evropska takmičenja budu pomerena, odnosno, verovatno i jedino u toj varijanti. Jer u suprotnom „mehur“ ne bi imao baš previše smisla.

Problem je sa letovima, sa prelaskom iz zemlje u zemlju, zdravstveni izazovi su jasni, pa u ABA ligi razmišljaju i o ovoj opciji. Tako bi suštinski (otprilike)prva četvrtina lige bila odigrana u jednom gradu, a druga četvrtina u drugom. Iako treba reći da ove sezone ima 14 klubova, tako da će se ukupno igrati 26 kola ligaškog dela.

Naravno, pitanje je da li će se svi klubovi usaglasiti u kojim gradovima treba da se igra, ako uopšte dođe do ovakvog razvoja situacije.

Osnovna stvar je da li će ABA liga krenuti na vreme. Postoji ideja da svi klubovi budu u istom gradu. Moguće je da se prvih šest kola igra u Laktašima, a drugih šest u Podgorici", rekao je Bokan. A nama prvo pada na pamet da li bi večiti beogradski rivali pristali Podgorica bude jedan od gradova u kojima bi se održao taj popularno nazvani „mehur“ ili „balon“.

Jedno je sigurno - igraće se bez prisustva navijača.

"Dosta će zavisiti od korona virusa, jer niko ne može da tvrdi šta će se desiti u budućnosti. Tužno je gledati utakmice bez publike”, kazao je Bokan.

Generalno su klubovi celo leto bili u „limbu“, nisu znali šta ih čeka, a opet su dali dobar novac na pojačanja. Ne zna se kako će ABA liga izgledati, a znamo i da je razaraju konstantni unutrašnji potresi. I bez virusa korona je bila na nestabilnim temeljima, a tek ovako se sve dodatno komplikuje.

Recimo, ako bi se stvarno igralo ovako kako je najavio prvi čovek Budućnosti, prvih šest kola u Laktašima pa šest u Podgorici, to bi značilo da bi Partizan i Crvena zvezda igrali večiti derbi u glavnom gradu Crne Gore bez prisustva gledaoca. Taj duel bi trebalo da se odigra u osmom kolu, a Partizan je domaćin.

Videćemo da li će se, kada i u kakvim uslovima i formatu igrati ABA liga u sezoni 2020/2021.


tagovi

ABA liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara