Alberto Abalde (©Shutterstock)
Alberto Abalde (©Shutterstock)

Abalde brži od sirene u Santijago de Komposteli za pobedu Reala (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.05.22. | 21:23

Obradoiro bio na pragu senzacije, ali je španski reprezentativac spasio Kraljevski klub u poslednjim sekundama

Nastavio je Real Madrid da oscilira. Podsetimo da je posle serije katastrofalnih rezultata počistio Makabi u četvrtfinalu Evrolige, ali mu u ACB ligi ide daleko teže. Uspeo je ipak u poslednjim sekundama da dođe do sedme vezane pobede u svim takmičenjima, iako je u Santijago de Komposteli bio na pragu poraza. Obradoiro je imao pola koša viška na 6,6 sekundi do kraja, a Real je krenuo po pobedu od svog koša. Serhio Ljulj je preuzeo odgovornost, ali je njegov šut sa poludistance bio kratak. Ipak, loptu je u letu pokupio Alberto Abalde i položio je u koš na 0,2 do kraja susreta za trijumf rezultatom 89:88 na gostovanju.

Interesantno je da nijedna ekipa nije uspela da stekne više od pet poena prednosti tokom većeg dela utakmice. Smenjivali su se rivali u vođstvu, sve dok serijom 7:0 u završnici meča Blankosi nisu stigli do +7. Činilo se da je gotovo, a onda je Obradoiro napravio seriju 9:0 i preokrenuo. Usledila je rezultatska klackalica u poslednjim sekundama, domaćin je bio na pragu trijumfa, dobro branio Ljulja u poslednjem napadu, ali se Abalde prišunjao i iz ofanzivnog skoka doneo gostima iz Madrida pobedu.

Izabrane vesti

Fantastično su domaći igrači šutirali sa distance, ubacili 50 odsto hitaca van linije 6,75 (14/28). Dobro je gađao i Real (10/23, 43,5 odsto). Domaćin je imao čak osam asistencija više od čete Pabla Lasa, ali su Madriđani imali kontrolu u reketu (34:27 odnos u skokovima).

Na kraju je pobednički sastav sa 21 poenom predvodio Ljulj, Adam Hanga je dodao 13 poena, Vensan Poarje bio na dva skoka od dabl-dabla (12 poena), dok je dvocifren bio i junak Abalde sa 10 postignutih poena. U poraženoj ekipi 17 poena Brajdona Hobsa, dva manje dodao je Filip Skrab, Laurinas Birutis je dodao 13, dok je dvocifren sa 12 bio i Kanađanin Kasijus Robertsom, koji je upisao i osam završnih dodavanja.

Danas je odigrano još nekoliko utakmica, a San Pablo Burgos je ostvario bitnu pobedu u borbi za opstanak. Isplivao je na površinu posle ubedljivog trijumfa nad Unikahom (89:74) uz 18 poena bivšeg igrača Igokee Entonija Klemonsa. Ima isti učinak kao Fuenlabrada i Andora, ali u tom truogulu ima najbolji bilans u međusobnim susretima.

Možda i derbi kola odigran je na Kanarima, gde je Gran Kanarija savladala Valensiju (89:83). Domaćin je bio motivisaniji, jer još nije obezbedio mesto u plej-ofu, dok je četvrtoplasirana četa Đoana Penjaroje siguran putnik u doigravanje.

Granku je sa 29 poena predvodio bivši igrač zagrebačke Cedevite Džon Šurna, dok je 13 poena dao talentovani Kalifa Diop koji je nedavno proglašen najboljim mladim igračem Evrokupa. Solidan doprinos dao je i bivši igrač Mege Mozzart Aleksandar Balcerovski koji je ubacio devet poena uz dve uhvaćene lopte i asistenciju. Iskusni Oliver Stević za nešto manje od 10 minuta na parketu nije uspeo da se upiše u listu strelaca.

Kod Valensije 16 poena Olivera Henlana, po 12 su dodali Viktor Klaver i makedonski internacionalac Nenad Dimitrijević, dok je 10 uz šest uhvaćenih lopti ubacio Haime Pradilja.

ACB liga - 32. kolo

Subota

Morabank Andora - Fuenlabrada 92:84

Baskonija - Saragosa 91:59

Breogan - Barselona 72:74

Nedelja

Mursija - Huventud 71:83

Gran Kanarija - Valensija 89:83

San Pablo Burgos - Unikaha 89:74

Obradoiro - Real Madrid 88:89



tagovi

KK Real MadridAlberto AbaldeObradoiroKK Gran KanarijaKK ValensijaSan Pablo BurgosUnikahaACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara