(©Reuters)
(©Reuters)

Abrines uperio prst u sudije: Užasni su na celom turniru

Vreme čitanja: 2min | ned. 03.09.23. | 18:52

„U ovako važnoj utakmici mi smo glavni junaci, a ne oni“, besneo je španski košarkaš

Ispala je Španija sa Mundobasketa, nije stigla do četvrtfinala i moraće krunu prvaka sveta da prepusti drugom.

Poraz od Kanade u dramatičnom finišu ostavio je Crvenu furiju daleko od medalje, što je teško palo svima u njenom taboru. A, Aleks Abrines je prst krivice za poraz, iako je to drugačije želeo da predstavi, uperio u – sudije.

Izabrane vesti

Ne znam da li će me posle ovog kazniti, ali suđenje je bilo diskutabilno. Arbitri su bili u prvom planu, a ne bi smeli da budu. U ovako važnoj utakmici, gde dva tima igraju na sve ili ništa, mi igrači smo glavni junaci priče, a ne oni. Ne samo na ovom meču, na celom turniru suđenje je bilo jako loše. Ne žalim se zbog neke konkretne odluke, nego je sve bilo ispod nivoa“, pričao je Abrines posle poraza.

Nije krio španski reprezentativac da mu je poraz mnogo teško pao.

„Osećamo se užasno. Ako bismo nešto pozitivno mogli da izvučemo iz svega je što se tim borio do kraja i ostavio sve od sebe na terenu. Greške su nas skupo koštale. U poslednjoj četvrtini Kanada je bila preciznija i to je odlučilo utakmicu. Fizički smo bili dobro, borili smo se protiv jednog od kandidata za zlato. Koliko god da nam je teško, smatram da možemo da odemo s terena uzdignutih glava“.

Objasnio je Abrines i šta je nedostajalo Španiji.

„Falio nam je pravi plejmejker. Na prvom mestu, ja nisam taj koji je navikao da drži loptu i kreira za druge. Obično sam „trojka“ i egzekutor. Nedostajao nam je takav igrač. U poslednjoj četvrtini smo imali četiri-pet minuta u kojima ništa nismo uradili, a bilo je potrebno da se više krećemo bez lopte i da tražimo otvorene šuteve“, smatra Abrines


tagovi

Aleks Abrineskošarkaška reprezentacija ŠpanijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara