Aco Petrović se vraća klupskoj košarci: Od petka i zvanično na klupi Pezara

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.07.21. | 20:17

Hrvatski stručnjak se vraća u tim za koji je svojevremeno i nastupao

Kako su preneli brojni italijanski mediji, među kojima i Sportando, Aleksandar Aco Petrović preuzima italijanski Pezaro. On će u petak biti i zvanično predstavljen medijima kao novi trener ovog kluba.

Još od 2014. godine hrvatski stručnjak nije imao klupski angažman. Posle neuspešne epizode na klupi Ritasa, preuzeo je najpre hrvatsku, a potom i brazilsku reprezentaciju, koju je vodio u poslednje četiri godine.

Izabrane vesti

Nije uspeo sa Brazilom da se izbori za plasman na predstojeće Olimpijske igre, a nedavno je izjavio za hrvatski Jutarnji list da planira povratak u klupsku košarku, ali i da je spreman da "sedi na dve stolice".

"Iako moji u Savezu znaju da sam pred potpisom klupskog ugovora, oni me mole da ostanem na klupi Brazila do Igara u Parizu 2024. godine. U ponedeljak smo se oprostili, ali za njih nema problema da radim klupski posao i vodim Brazil i dalje, kombinovajući ta dva posla".

Sudeći po pisanjima italijanske štampe, taj klub je Pezaro, za koji je Petrović svojevremeno nastupao kao igrač u sezoni 1987/88.

Ekipu Pezara je minule sezone predvodio još jedan hrvatski trener, iskusni Jasmin Repeša, a ovog leta su kao kandidati za mesto na klupi nekadašnjeg Skavolinija spominjani italijanski selektor Meo Saketi i Alesandro Ramalji.

Petrović je trenersku karijeru započeo 1991. godine u Ciboni, potom je u više navrata bio i selektor Hrvatske, a predvodio je i Betis, Anvil iz Vloclaveka, Ljeidu, Skafati, Zadar, Cedevitu i pomenuti Ritas.



tagovi

Aco PetrovićPezaro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara