Adam Hanga (Foto: Starsport)
Adam Hanga (Foto: Starsport)

Adam Hanga: Nema recepta za Džejmsa, Voker im daje dodatni kvalitet, ali igra se sa jednom loptom

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.10.23. | 14:33

"Majk mi je bio saigrač dve godine u Baskoniji, može da se usija i teško ga je zaustaviti", dodao je Zvezdin košarkaš pred okršaj sa Kneževima

Košarkaši Crvene zvezde se spremaju za meč trećeg kola Evrolige protiv francuskog šampiona Monaka (sreda, 20.00). Sastav Saše Obradovića ima visoke ambicije, podebljane budžetom od 27.500.000 evra i sjajnim igračkim kadrom, pa je jasno da su crveno-beli pred velikim ispitom.

Toga je svestan i jedan od najiskusnijih pojedinaca u ekipi Duška Ivanovića, Adam Hanga. Dugo je na najvećoj kontinentalnoj pozornici i zna šta njega i saigrače očekuje protiv Kneževa koji će biti dodatno motivisani zbog poraza u uvodna dva kola elitnog takmičenja.

Izabrane vesti

"Veoma teška utakmica pred nama, protiv tima koji je igrao Fajnal for prošle sezone. Znamo koji kvalitet imaju, sjajne individualce, veliki broj igrača koji mogu dobro da igraju jedan na jedan, rešavaju mečeve. Praktično su u istom sastavu kao prošle sezone. Nisu počeli sezonu kako su želeli i potrebna im je pobeda i to je lepota Evrolige - svaka utakmica je važna. Tako i sledeća, kako za njih, tako i za nas. Važno je da ne izgubimo dve utakmice kod kuće", rekao je Hanga.

Mađarski internacionalac i svojevremeno najbolji defanzivac Evrolige dobro poznaje prvu violinu Monaka, elitnog američkog strelca Majka Džejmsa. Kako ga zaustaviti?

"Nema recepta. Bio mi je saigrač dve godine u Baskoniji, može da se usija i teško ga je zaustaviti. Naš posao će biti da mu otežamo što je više moguće i to će biti zadatak čitavog tima. Morate da igrate fizički sa njim, da mu ne dozvolite da dobije loptu, frustrirate ga koliko je moguće, kao i sa svim skorerima, ali da, teško ga je zaustaviti".

Postoji mogućnost da debi u evropskoj košarci pred beogradskom publikom upiše i veliko letošnje pojačanje francuskog tima, dugogodišnji NBA igrač Kemba Voker.

"Ne razmišljamo o njemu. To je njihov problem. Trudimo se da spremimo svoju igru, kod kuće smo i moramo da odbranimo domaći teren. Ako bude igrao, biće to još jedan igrač. Jasno, to je NBA Ol-star koji će im dati dodatni kvalitet, ali nismo ih videli zajedno. Na kraju krajeva, igra se sa jednom loptom".

Crveno-beli iza sebe imaju pet utakmica i četiri pobede. Jedini poraz doživeli su u Kaunasu od Žalgirisa. Polako se slažu kockice i Hanga se nada da je ekipa izvukla pouke iz Žalgirio Arene, gde je na sedam minuta do kraja imala devet poena prednosti, ali nije uspela da ih sačuva.

"Idemo dan po dan, trening po trening, utakmicu po utakmicu. Pokušavamo da skapiramo šta je najbolje za nas. Svi se trude da pronađu svoje mesto. Teško nam je zbog poraza u Kaunasu, takve utakmice treba da dobijemo. Jasno, neke ćemo izgubiti, ali ako imate osećaj da kontrolišete meč i imate mogućnost da dobijete, teško je kada to ne bude slučaj. Nadam se da ćemo naučiti iz ovih grešaka i u budućnosti takve mečeve rešavati u svoju korist", zaključio je košarkaš koji je letos postao prvak Evrope sa Real Madridom.

Rokasu Giedraitisu je bilo posebno teško nakon meča u njegovoj rodnoj Litvaniji. Nije odigrao kako ume, pa i dalje ne zna za pobedu protiv Žalgirisa na njegovom terenu u Evroligi.

"Bilo mi je teško posle utakmice, izgubili smo, posebno jer smo kontrolisali dešavanja na terenu preko 30 minuta, ali pobedili smo u ABA ligi i spremni smo za duplo kolo Evrolige. Uzbuđeni smo, igramo kod kuće, hajde da vidimo kako će biti", istakao je sjajni šuter, koji je za vikend protiv Borac Mozzarta šutirao 4/5 van linije za tri poena.

Kako protiv fenomenalne bekovske linije Kneževa? Uz Džejmsa i Vokera tu su i Eli Okobo i Džordan Lojd, mada je izvesno da bivši igrač crveno-belih neće nastupiti u Beogradu jer se oporavlja od povrede. U spoljnoj liniji su i Alfa Dijalo, Metju Strazel, Teri Tarpi...

"Imaju sjajne bekove, igraju često izolacije, jedan na jedan. Kompletna su ekipa i moramo da radimo zajedno u odbrani, pomažemo jedni drugima, komuniciramo i da uradimo ono što trener traži od nas".

Srešće se Giedraitis i sa zemljakom Donatasom Motiejunasom, koji igra treću sezonu u dresu Monaka.

"Nismo još pričali, možda ćemo sutra imati priliku", završio je Rokas razgovor sa medijima pred meč sa Kneževima.


tagovi

KK Crvena zvezdaAdam HangaRokas GiedraitisKK MonakoMajk DžejmsKemba Voker

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda
Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara