""
""

Adios!

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.09.17. | 22:12

Slovenija održala čas košarke Španiji u polufinalu Evrobasketa

Šampion Evrope je predao krunu!

Izabrane vesti

Rafalnom paljbom i brutalnom hrabrošću, Slovenija je zaustavila Španiju (92:72), plasiravši se u finale kontinentalnog prvenstva gde je očekuje bolji iz duela Srbija - Rusija.

Izabranici Igora Kokoškova nisu se povukli pred najjačim sastavom na šampionatu. Naprotiv, pokazali su zube braći Gasol i šuterskom klinikom koja je trajala 40 minuta oborili na kolena prvog favorita za zlato.

Činilo se da nestvarnih 10 trojki iz 14 pokušaja (71 odsto) pred odlazak na veliki odmor ne mogu da traju "večno". Međutim, umesto buđenja Pau Gasola, odnosno mlađeg brata Marka ili nekog trećeg usledila je nova porcija dalekometnih hitaca Entonija Rendolfa, Gorana Dragića, Klemena Prepeliča i Luke Dončića kojoj se s vremena na vreme priključio raspoloženi Gašper Vidmar.

Dragić je još jednom potvrdio da je pravi lider, Rendolf kao bingo na poziciji stranca, a supertalentovani Dončić... Napadački je univerzalac Real Madrida bio ispod svog nivoa (3/10 iz igre), ali zrelost je potvrdio raskošnim asortimanom u vidu produktivnih dodavanja i uhvaćenih lopti pod oba obruča (10 poena, 12 skokova, 8 asistencija).

Ofanzivna rola Vidmara minorna je u odnosu na ono što je činio u defanzivi. Primorao je Serđa Skariola da konstantno rotira usled problema sa ličnim greškama Marka Gasola i nemoći jednog od najboljih "petica" u istoriji evropske košarke Paua Gasola

Pokušavao je tandem Ćaćo Rodrigez - Riki Rubio da nadomesti ogroman broj promašaja u reketu i suludo protraćenih napada, ali je od svega doneo sedam izgubljenih lopti i 12 promašaja iz igre. Njihovih 22 (Rodrigez 9, Rubio 12) i "bratskih" 28 (Pau 16, Mark 12) bilo je malo da se zaustave Zmajčeki koji su ovom pobedom osigurali medalju prvu na jednom od tri velika takmičenja.

Kada se podvuče crta, svakako povoljan rezultat za jednu od reprezentacija koja bude obezbedila borbu za zlato. Uprkos tome što ih u nedelju čeka jedini neporaženi tim na ovogodišnjem izdanju Evrobasketa.


ŠPANIJA - SLOVENIJA 72:92
/19:25, 26:24, 12:24, 15:19/

ŠPANIJA: P. Gasol 16, Rodrigez 9, Navaro, Rubio 13, M. Gasol 12, V. Ernangomez 6, Sastre 3, Vives, Oriola 2, San Emeterio 6, H. Ernangomez 5.

SLOVENIJA: Rendolf 15, Rebec, Dragić 15, Nikolić 7, Prepelič 13, Murić, Blažič 7, Vidmar 12, Zagorac 5, Dimec 7, Čančar, Dončić 11.

 

(FOTO: FIBA)


tagovi

ŠpanijaSlovenijakošarkaška reprezentacija Španijekošarkaška reprezentacija SlovenijeEvrobasket 2017

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara