"Matović sa braćom Dragić"
"Matović sa braćom Dragić"

AEK pravi tim za titulu

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.03.16. | 14:35

Aleksandar Matović, pomoćnik Dragana Šakote, objašnjava planove slavnog kluba iz Atine

Matović sa braćom DragićTrenersku karijeru počeo je u čačanskom Borcu gde je sa Ivanom Drobnjakom vodio „klasu 1986“. Potom je prešao u Partizan gde je trenirao kadete, juniore i mladi tim. Oprobao se sa prvim timom Superfunda da bi sledeća stanica bio grčki AEK.

A pre Atinje, Aleksandar Aco Matović je u Sjedinjenim Američkim Državama radio pripreme za draft i to sa više poznatih igrača poput Gorana i Zorana Dragića, Kleja Tompsona, Dehuana Kuka, Džoša Robertsa i Arona  Gordona.

Izabrane vesti

Trenutno sa Grcima ima ugovor za dve naredne sezone.
Na poziv sjajnog trenera Dragana Šakote stigao sam u AEK, u tom trenutku Šakota je bio šef stručnog štaba, a sad je generalni menadžer. On je za trenera doveo Jurea Zdovca. Cilj je da se napravi ekipa za najviše domete, dakle ide se u perspektivi na titulu“, raportira Aleksandar Matović za MOZZART Sport.

Nedavno ste odigrali veoma uzbudljiv meč protiv Olimpijakosa, izgubili ste tek posle dva produžetaka (77:77, 93:100)?
„Bilo je uzbudljivo, igrala su se dva produžetka, imali smo pobedu u džepu, to je dobar znak da smo na pravom putu. Dakle, sadašnji zadatak je da uđemo među četiri ekipe, da obezbedimo Evrokup, a u perspektivi i finale. AEK je svojevremeno, zbog određenih problema, ispao u treću ligu, pa se polako vraćao i nadam se da se plan polako ostvaruje”.

U ostvarenju ciljeva pomažu vam i srpski igrači?
Naši članovi su Dušan Šakota i Milan Milošević”.

Moramo da napomenemo vaš selektorski posao?
„Bio sam trener reprezentacije Srbije za godište 1991. gde su igrali Musli, Jaramaz… Pre toga sam asistirao trofejnom treneru Dejanu Mijatoviću za selekcije do 18 i 19 godina”.

Poznati ste i po individualnom radu sa mnogim našim, poznatim igračima poput Nikole Radmanovića
Tu su još Predrag Drobnjak, Miloš Vujanić, Uroš Tripković, Miroslav Raduljica, Sava Lešić, Tadija Dragićević, Ivan Radenović i Nikola Radičević”.

Kad ste pomenuli ponajboljeg igrača Sevilje, kako ide njegov oporavak i kad se očekuje povratak na parket?
„Operisano mu je fibrozno tkivo između karlice i butne kosti. Dobro je, oporavak dobro ide, on ima ugovor sa Seviljom i najvažnije je da se na pravi način oporavi i vrati igri”.

Za kraj, zadovoljni ste trenutnom situacijom?
Naravno, najbitnije je da nam ekipa dobro radi i kreće se ka vrhu. Iskoristio bih priliku i zahvalio se ljudima koji su mi dosta pomogli tokom karijere od Ivana Drobnjaka, Dejana Mijatovića, Duška Vujoševića do Dragana Šakote”, zaključio je za naš portal Aco Matović.

Piše: Đurđe Mečanin
(djurdje.mecanin@mozzartsport.com)


tagovi

košarkaKK AEKDragan ŠakotaAleksandar Matović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara