Džabari Parker (© AFP)
Džabari Parker (© AFP)

Agent Parkera: Obavestili smo Partizan da je Džabari slobodan igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 02.01.23. | 12:52

"Priče da su pregovori u toku nisu istinite", rekao je Nuno Pedroso za Mozzart Sport

Nekada najtalentovaniji igrač NBA drafta iz 2014. godine, Džabari Parker (27, 200) sprema se za selidbu u Evropu. Kako je potvrđeno Mozzart Sportu od strane njegovog agent Nuna Pedrose, prioritet je angažman van granica Sjedinjenih Američkih Država. Vrlo brzo se pojavila informacija i da je Partizan Mozzart Bet stao u red za krilnog košarkaša kome se predviđala neverovatna karijera posle jedne sezone na Djuk univerzitetu.

Za sada, klub iz Humske je obavešten da je Parker slobodan igrač.

Izabrane vesti

"Džabari trenutno traži angažman preko okeana. Imao je ponude dva NBA tima i bio je blizu potpisa, ali na kraju nije bilo dogovora i sada gledamo druge opcije, pre svega preko okeana. Što se tiče Partizana, ništa nije blizu. Samo smo obavestili klub da je on na tržištu i da je slobodan igrač. Priče da su pregovori u toku nisu istinite", rekao je Nuno Pedroso za Mozzart Sport.

Momka koga su svojevremeno proglasili za najtalentovanijeg igrača još od Lebrona Džejmsa i to na naslovnoj strani prestižnog Sports Ilustrejteda pratile su povrede i to od samog starta profesionalne karijere. Posle svega 25 mečeva u dresu Milvoki Baksa koji su ga odabrali kao drugog pika, pokidao je ligamente kolena. Da stvar bude gora isto koleno je stradalo i 2017. kada je ponovo imao dugačku pauzu.

Od tada nikada nije uspeo da ispuni očekivanja. Posle četiri sezone u Milvokiju, igrao je za Čikago, Atlantu, Sakramento, a poslednji angažman mu je bio Boston Seltiksima.

Ubedljivo najbolja sezona ukarijeri mu je bila 2016/17 pre druge povrede kolena. U dresu Baksa je prosečno bečežio 20 poena, a očekivalo se da u tandemu sa Janisom Adetokunbom bude svetla budućnost tima.

Ipak, povrede su bile presudne da karijera ode u drugom pravcu.

Sada po svemu sudeći Parker želi da se dokaže na evropskim parketima gde strpljivo čeka ponudu. Svi relevantni klubovi su očigledno obavešteni da je Džabari na tržištu, a da li će doći u ruke Željka Obradovića... ostaje da se vidi šta će doneti naredni dani. Za sada crno-beli nisu napravili konkretan korak.


tagovi

Džabari ParkerKK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara