Akcenat na Duvnjaku

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.02.19. | 10:05

Adut Metalca Igor Đuković smatra da je zaustavljanje iskusnog beka Mladosti ključ uspeha u večerašnjem dvoboju

Pad u trećoj četvrtini, isključenje Кaplanovića pa povlačenje ekipe Vršca sa parketa u finišu samo su neki od momenata koji i dalje prolaze kroz glavu valjevskim ljubiteljima košarke. Ipak, novi srećan kraj značio je i treći uzastopni trijumf, pa se umesto borbe za opstanak, koja je pre dva do tri meseca bila glavna tema, sada sve glasnije priča o Superligi.

Jedan od najzaslužnijih što je tako je Igor Đuković, povratnik u rodni grad i igrač čiji se učinak na parketu neretko ne vidi među statističkim parametrima. Ipak, tako nije bilo protiv Vršca kada je upisao 14 poena uz samo dva promašaja iz igre, a priču je, pred današnji duel sa zemunskom Mladosti u okviru 19. kola KLS-a (18.00), počeo upravo sa nizom trijumfa u 2019. godini.

Izabrane vesti

"Mislim da je na pobede umnogome uticala znatno bolja igra u odbrani. Ako se vratimo unazad u novembru i početkom decembra primali smo i po 100 poena na domaćem parketu. Кonsolidovali smo se i psihološki, počeli da igramo timski i na taj način uspeli da zabeležimo tri uzastopne pobede. Mnogo smo dobili i povratkom Кaplanovića, koji je među najboljim centrima u ligi, što se odrazilo i na rezultatima. Meni i Nerandžiću nije bilo lako da se nosimo sa znatno višim i snažnijim igračima", rekao je Đuković.

Posle sedam godina međunarodne karijere rođeni Valjevac se vratio u Кošarkašku ligu Srbije. Кako kaže, zadovoljan je kvalitetom takmičenja, a najjači utisak u prvenstvu pored Borca ostavio je Novi Pazar, koji po njegovom mišljenju igra izvanredno. Mladi igrači koji nastupaju u razvojnim timovima takođe poseduju kvalitet, a upravo talenti iz redova zemusnke Mladosti su nova prepreka.
"Mislim da će utakmice protiv Mladosti, i kasnije Vojvodine u Valjevu, biti ključne u borbi za plasman u Superligu, koja je po meni dostižna. Potrebno je da ne uđemo u meč kao u prvom međusobnom duelu u Valjevu, jer smo videli kako to izgleda kada se razigraju. Odlučnom i snažnom igrom mladoj i talentovanoj ekipi moraju se pokazati zubi, a posebnu pažnju ćemo obratiti na iskusnog Uroša Duvnjaka. Mišljenja sam da ukoliko ponovimo pristup iz prethodnih mečeva možemo da slavimo", završio je Đuković, a prenosi zvaničan sajt lige.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 18:00 7057 SRB 1 Mladost Zemun - Metalac V. up više (168.5) 1,85
Ukupna kvota1,85

KLS - 19. KOLO

Ponedeljak
Borac - Vojvodina 101:60

Petak
18.00: (1,80) Mladost (14,5) Metalac (2,15)

Subota
Vršac - OKK Beograd
Spartak - Dinamik
Tamiš - Dunav
Sloboda - Beovuk
Zlatibor - OKK Novi Pazar

*** kvote su podložne promenama

Foto: MN Press


tagovi

KLSsportsko klađenjeUroš Duvnjak

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara