Akile Polonara (©fiba.basketball)
Akile Polonara (©fiba.basketball)

Akile Polonara minimum četiri nedelje van terena zbog hemoterapije

Vreme čitanja: 1min | sub. 21.10.23. | 16:06

Italijanski košarkaš nedavno imao operaciju zbog tumora testisa

Početkom meseca Virtus iz Bolonje obelodanio je da je prvotimcu kluba Akileu Polonari otkriven tumor testisa i da će morati da bude podvrgnut operaciji. Hirurški zahvat je uspešno obavljen, ali sada italijanskom reprezentativcu sledi ciklus hemoterapije.

Kako se u zvaničnom saopštenju navodi, zbog neophodnog koraka u terapiji Polonara će van terena provesti još minimum četiri sedmice. Nakon toga će biti podvrnug testiranjima, koja će preciznije ukazati kada bi mogao da se vrati košarkaškim aktivnostima.

Izabrane vesti

Bivši košarkaš Baskonije, Fenerbahčea, Anadolu Efesa i Žalgirisa, koji je početkom godine bio blizu prelaska u redove Crvene zvezde, letos je potpisao dvogodišnji ugovor sa Virtusom. Počeo je sezonu, beležio šest poena i sedam i po skokova u Palakanestru, a proveo je i 10 minuta na parketu tokom premijere protiv Žalgirisa u Evroligi, a tom prilikom je zabeležio tri skoka, kao i po asistenciju i blokadu.

Virtus je od starta sezone osvojio Superkup Italije i na devet zvaničnih mečeva zabeležio osam trijumfa, četiri bez Polonare u timu, uključujući i pobedu protiv Crvene zvezde u četvrtom kolu elitnog takmičenja.


tagovi

Akile PolonaraVirtus Bolonja

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara