Đanmarko Poceko (©Star Sport)
Đanmarko Poceko (©Star Sport)

Ako ništa drugo, Asvel će se pratiti zbog Đanmarka Poceka

Vreme čitanja: 2min | sre. 25.10.23. | 10:10

Italijanski stručnjak zvanično preuzeo francuski tim

Juče najavljeno, danas potvrđeno – Đanmarko Poceko novi je trener Asvela.

Skoro nedelju dana pošto je otpušten Ti Džej Parker, klub iz Vilerbana imenovao je selektora Italije za njegovu zamenu. Dužina ugovora je zasad nepoznanica, mada se spekuliše da će biti na godinu i po dana.

Izabrane vesti

Kako je objavljeno na klupskom sajtu, Poceko će u stručni štab dovesti svog čoveka od poverenja, saradnika iz reprezentacije Edoarda Kazalonea.

“Jako sam srećan što mogu da poželim dobrodošlicu Đanmarku. Daće novu energiju ovoj sezoni jer je i sam čovek velike energije i iskusan na najvišem nivou. Ne mogu da dočekam da vidim prve efekte njegovog dolaka u Asvel“, izjavio je vlasnik kluba Toni Parker.

Poceko će paralelno raditi dva posla, pošto će ostati selektor Italije i tako ući u probranu grupu trenera koji sede na dve stolice. To su Luka Banki (Letonija, Virtus), Kazis Maksvitis (Litvanija, Žalgiris) i Ergin Ataman (Turska, Panatinaikos).

Poceko je poslednji samostalni klupski angažman imao u Dinamu iz Sasarija, gde se zadržao od februara 2019. do juna 2021. godine. Odmah zatim došao je u stručni štab milanske Olimpije kod Etorea Mesine, ali je posle godinu dana otišao kako bi preuzeo reprezentaciju Italije od Romea Saketija.

Ovo će mu biti prvi posao na klupi jednog evroligaša. Debi će imati protiv bolonjskog Virtusa u petak od 20 časova u Vilerbanu.


tagovi

AsvelKK AsvelĐanmarko PocekoEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara