Aleksa Avramović i Jago dos Santos (MN Press)
Aleksa Avramović i Jago dos Santos (MN Press)

Aleksa Avramović: Dobra tuča, dobar „fajt“

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.01.24. | 22:41

Partizanov reprezentativac ne zamera sudijama i pruža im podršku

Imao je Aleksa Avramović u poslednjem napadu Partizana težak šut sa desetak metara za pobedu u večitom derbiju ali nije pogodio.

Ali, kako sam kaže, Partizan je meč izgubio mnogo pre toga šuta i koštalo ga je slabo prvo poluvreme.

Izabrane vesti

„Prelomilo je prvo poluvreme gde je Zvezda čvršće i bolje otvorila meč i napravila veliku razliku. U drugom poluvremenu smo pokazali sjajnu igru i odličan karakter. Povukao nas je Zek, dao nam dodatnu energiju i hvala mu na tome. Takođe, i Pi Džej Doužer koji je zbog ličnih grešaka morao ranije da napusti parket. Digli smo se, pogodili neke bitne šuteve i imali igru i momentum na svojoj strani. Jago je na kraju pogodio taj šut i svaka mu čast“.

Da li je ovo bio ključni meč za prvo mesto u ligaškom delu sezone?

„Znali smo da ćemo biti prvi ako pobedimo i da nećemo imati šanse za prednost domaćeg terena ako izgubimo. Koštala su nas loša izdanja protiv Igokee, Mege i Zadra što Zvezda nije imala“.

Kako si se ti osećao s obzirom na povredu koju si imao?

„Danas sam se baš dobro osećao u drugom poluvremenu. Malo sam slabije ušao o utakmicu i promašio otvorene šuteve... Tada je izgubljena utakmica“.

Koji je razlog za slabo izdanje u prvom poluvremenu?

„Na znam stvarno... Oni su pogodili te prve šuteve što im je dalo samopouzdanje. Igrali su „svič“ odbranu na koju nismo imali pravi odgovor. Svaki put su pravili razliku i višak. Ušli su čvršće, razigrali su se Jago i Bolomboj... Kasnije smo pokazali dobru igru, vratili se u utakmicu i pokazali da imamo veliki potencijal“.

Kako komentarišeš varnice na terenu?

„Dobra tuča je bila. Dobar fajt. Ne bih da ulazim u sudijske odluke i mogu samo da se izvinim zbog one moje reakcije. Mislio sam da sam bio fauliran. Sudije rade sjajan posao i nikad ih ne komentarišem. I oni su ljudi koji mogu da naprave grešku... Igrali smo mečeve i sa evidentnijim sudijskim grešakama, pa ni tada nisam reagovao. Moja podrška sudijama. Kako u ABA ligi, tako i u Evroligi“.

Ledej i Doužer su isključeni pre kraja.

„Ta prva tehnička greška koju je Zek napravio u onom koškanju je sigurno bila da bi podigao tim i hvala mu na tome. Žrtvovao se za nas. Možda je bilo malo prestrogo... Ma, iskreno, nisam dobro ni video. Sve se desilo brzo, video sam koškanje i odjednom čovek izađe sa parketa. Ni to nas nije poremetilo. Dali smo maksimum i okrećemo se Monaku“.



tagovi

Aleksa Avramović

Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara