Aleksej Pokuševski (©AFP)
Aleksej Pokuševski (©AFP)

Aleksej Pokuševski više nije igrač Oklahome!

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 16:24

Srbin bez angažmana...

Poslednja vest iz NBA lige - Aleksej Pokuševski više nije košarkaš Oklahome, javljaju dobro obavešteni košarkaški mediji sa one strane Atlantika.

Potencijalni srpski reprezentativac tako je završio svoje, gotovo četvorogodišnje poglavlje u Tanderima koje je mahom bilo isprepletano povredama. Iz tog razloga je od 2020. do danas odigrao samo 150 utakmica u najjačoj ligi sveta.

Izabrane vesti

Momak kome se predviđala velika karijera u NBA poslednji meč odigrao je 10. februara, u porazu od Dalasa, kada je dobio šest minuta. Od početka 2024. skupio je samo 18 minuta, odnosno još sedam protiv Šarlota i pet protiv San Antonija.

Pokuševski je biran na draftu 2020. sa 17. pozicije od strane Minesote, da bi tri dana kasnije u trejdu tri tima završio u Oklahomi, novembra iste godine. Praktično je bez ozbiljnije minutaže u Olimpijakosu otišao u NBA ligu gde je počeo dobro, ali su onda povrede učinile da prvo izbubi minute, zatim i mesto u timu...

U svojoj ruki sezoni bio je najmlađi aktivni košarkaš u NBA ligi. Na početku je igrao za filijalu Oklahome u Razvojnoj ligi, da bi zatim 14. marta 2021. zabeležio svoj prvi meč u startnoj petorci. Zabeležio je 23 poena uz pet trojki i 10 skokova, uz još četiri asistencije u pobedi nad Memfisom rezultatom 128:122.

Tada je postao tek treći ruki Tandera, posle Rasela Vestbruka i Darijusa Bezlija, koji je imao dabl-dabl sa 20 poena i 10 uhvaćenih lopti. Nažalost, najveći uticaj na njegovu karijeru imao je prelom tibije, koji se dogodio u decembru 2022, zbog čega je pauzirao sve do marta prošle godine. Od tada više nije bio ni blizu igrama koje je pružao na početku NBA karijere.

Šta dalje za Pokuševskog? Povratak u Evropu je mogućnost, mada ne bi mogao da igra u Evroligi pošto je rok za prijavu prošao. Ostanak u NBA ligi je prioritet za visoko krilo. Svakako, vredi ispratiti gde će put navesti mladog košarkaša...


tagovi

Aleksej PokuševskiNBA ligaOklahomaOklahoma Siti Tander

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara