Alimpijević (©MN Press)
Alimpijević (©MN Press)

Alimpijević skinuo krunu Gran Kanariji

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.03.24. | 23:35

Bešiktaš u četvrtfinalu Evrokupa – 80:78

Šampionski pehar Evrokupa je na talonu, Gran Kanarija ga je razdužila, tako da će na kraju ove sezone promeniti vlasnika.

A, krunu sa glave Špancima skinuo je – Dušan Alimpijević. Srpski trener i njegovi puleni u Bešiktašu, koji su večeras kao gosti na Kanarskim ostrvima slavili u meču osmine finala – 80:78.

Izabrane vesti

Poznati su sada i svi parovi četvrtfinala, pa će se sastati: Pariz – Huventud, Kluž – London Lajons, Burž – Prometej i Hapoel Tel Aviv – Bešiktaš.

Prve dve četvrtine meča na Kanarskim ostrvima su bile kao slika i njen odraz u ogledalu. Dok je Gran Kanarija prvu dobila sa 22:14, drugu je dobio Bešiktaš istim rezultatom, pa je bilo nerešeno posle 20 minuta igre.

Ekipe su se smenjivale u vođstvu u nastavku, najveću prednost u trećoj četvrtini imali su Španci, sedam razlike (56:49), ipak od starta poslednje deonice vladala je potpuna rezultatska klackalica i neizvesnost.

Poslednje vođstvo Gran Kanarija je imala na 70:69, a Bešiktaš je uspeo da preokrene, dođe do četiri razlike poenima Marka Simonovića na 1:19 pre kraja. Odgovorio je Brusino trojkom, ali je Nidam poenima ponovo podigao vođstvo turskog tima, a pobedu je pečatirao Simonović poenima za pet razlike na 11 sekundi pre kraja.

Marko Simonović je pobedi Bešiktaša doprineo sa deset poena i devet skokova.

EVROKUP – BARAŽ ZA ČETVRTFINALE

Utorak:

Ulm - Huventud 75:88

/Vilijams 20 - Feliz 28/

Sreda:

Prometej - Aris 95:67

/Agada 16, Klavel 16, Tkačenko 16 - Herel 20/

London Lajons - Turk Telekom 100:77

/Nvaba 19 - Valas 25/

Gran Kanarija - Bešiktaš 78:80

/Lamers 14 - Metjus 14/


ČETVRTFINALE EVROKUPA

Kluž Napoka – London Lajons

Pariz – Huventud

Hapoel – Bešiktaš

Burg – Prometej



tagovi

Dušan AlimpijevićKK BešiktašEvrokup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara