Marko Simonović i Dušan Alimpijević (©MN Press)
Marko Simonović i Dušan Alimpijević (©MN Press)

Alimpijević vraća Simonovića na pravi put: Nije se snašao u Zvezdi, možemo da mu pomognemo

Vreme čitanja: 4min | pet. 05.01.24. | 16:22

Trener Bešiktaša Dušan Alimpijević pričao je za Mozzart Sport o dolasku doskorašnjeg centra Crvene zvezde Marka Simonovića

Srpski košarkaški stručnjak Dušan Alimpijević već četvrtu godinu radi u Turskoj gde je stekao reputaciju čoveka koji je u stanju da napornim radom uzdigne klub na viši nivo. Uradio je to sa Bursom, sada isto radi sa slavnim Bešiktašom u koji je u prvim danima nove 2024. godine stigao na iznenađenje mnogih Marko Simonović. Doskorašnji centar Crvene zvezde stiže u Istanbul kao pozajmljeni igrač da prođe kroz dril Alimpijevića, a ako to sa uspehom uradim... Pomoći će i sebi ali i klubu pre nego što se vrati na Mali Kalemegdan naredne sezone.

Izabrane vesti

"Očigledno se Marko nije najbolje snašao u Crvenoj zvezdi, ali nikako ne mislim da je on pogrešio što je došao u Zvezdu ili da je klub pogrešio što ga je doveo. Jednostavno potrebna mu je bila promena sredine, a nama se poklopilo to da nam je baš bio potreban takav tip igrača koji može da igra u reketu. Kockice su se poklopile i mislim da on nama može da pomogne, a i mi njemu", počinje Dušan Alimpijević razgovor za Mozzart Sport.

Crnogorski reprezentativac je izazvao veliku pažnju zvezdaške javnosti kada je odlučio da posle dve sezone u NBA ligi dođe na Mali Kalemegdan da sa velikim ambicijama pronađe svoje mesto u sistemu Duška Ivanovića. Međutim kako je vreme odmicalo, Simonovića je sve manje bilo na parketu, situacija se nije promenila ni dolaskom Janisa Sferopulosa na klupu pa je odlučeno na je bolje za njega da ode na pozajmicu.

"Marko je sjajan momak, razgovarali smo. Dopada mi se njegova radna etika, tu nema nikakvih problema."

Kao što smo istakli, Alimpijević se već ustalio u Turskoj. Na klupi Burse je pravio istorijske rezultate kada je potpuno nepoznati klub do tada odveo do finala Evrokupa. Sada je prešao na kormilo istinskog velikana.

"O čemu mi da pričamo kada Srbije ima sedam miliona stanovnika, a Bešiktaš ima 20 miliona navijača. To govori o veličini kluba koji ima sekcije u svim sportovima kao što je slučaj sa Fenerbahčeom i Galatasasrajem".

Sa Srbinom na klupi su jasno stavili do znanja da žele da se vrate na pobedničke staze jer je godinama Bešiktaš već u senci nekih drugih klubova na košarkaškoj sceni. Šta je Alimpijević doneo novoj ekipi vidi se po duelima sa Fenerbahčeom, Efesom i Turk Telekomom. Sva tri protivnika je tim Dušana Alimpijevića nadigrao u prvenstvu.

"Mislim da smo na početku sezone iznenadili mnoge sa rezultatima, verovatno i sami sebe. Ciljevi su svakako da dođemo do plej ofa u nacionalnom šampionatu, ali i u Evrokupu. Borimo se sa svima, to je ono što uvek želim od igrača. Nekoliko kikseva nas je koštalo bolje pozicije u grupi Evrokupa, sada se borimo da budemo četvrti što je sasvim solidna pozicija."

Bešiktaš je ove sezone u žestokoj konkurenciji u grupi A.

"Pogledajte samo imena klubova kao što su Pariz, London i Hapoel. Dva kluba otvoreno pretenduju da budu deo Evrolige, veliki su projekti, onda odmah iza imamo Huventud. Mi se borimo sa takvim klubovima. Potom Venecija koja je sa nama u grupi, ona je trenutno ispod crte, grčevito se bori za mesto koje vodi u narednu rundu takmičenja, a Venecija je trenutno prvoplasirani tim u Italiji u konkurenciji Bolonje i Milana. Onda imamo Cedevitu koja se bori za vrh ABA lige, a u Evrokupu nemaju niti jednu pobedu".

Turski gigant je prethodnih meseci često bio u medijima zbog nove uprave na čelu sa Hasanom Aratom. Čak se pričalo i napadu na mesto u Evroligi i fuzijom sa Bahčešehirom.

"Mislim da se stvorila zabluda oko fuzije sa Bahčešehirom zbog činjenice da je potpredsednik Bešiktaša deo Bahčešehira, ali fuzije za sada nema. Ako se nešto tako desi u budućnosti, predsednik će o tome detaljnije pričati i objasniti".

S obzirom da se razgovarali sa nekadašnjim trenerom Crvene zvezde dan posle večitog derbija i velike pobede Crvene zvezde nad Partizan Mozzart Betom u 19. kolu Evrolige, bio je red da ga pitamo za komentar.

"Nisam propustio nijednu utakmicu ove sezone u Evroligi ,Partizana i Crvene zvezde, ali ispalo je tako da sam imao sastanak u četvrtak uveče i veći deo utakmice nisam stigao da pogledam".

Uprkos tome, usledila je kraća analiza dva beogradska tima.

"Za mene nema dileme da oba tima mogu da igraju u plej-ofu i očekujem ih tamo bez obzira na sve uspone i padove. Oba tima imaju jasan kvalitet i mislim da mogu svakoga da pobede što su u ostalom i pokazali. Čak i Crvena zvezda je sada očigledno uhvatila pravi ritam posle tih nekih promena u sastavu i zaista izgledaju vrlo kvalitetno... Na izvanredan način oba kluba predstavljaju Srbiju", završava Alimpijević razgovor za naš portal.



tagovi

KK BešiktašDušan AlimpijevićMarko SimonovićKK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara