Foto: AFP
Foto: AFP

Ameri impresionirani Pokuševskim na kecu: Zastrašujuće! Šta će tek biti kad nabaci još mišića?

Vreme čitanja: 3min | pon. 17.05.21. | 08:54

Čini se da srpskog košarkaša čeka lepa budućnost u NBA ligi

Potrudio se Aleksej Pokuševski da ruki sezonu završi na vrhunski način. Najmlađi košarkaš lige zasijao je punim sjajem u pobedi Oklahome nad Los Anđeles Klipersima i postavio lični rekord. Aleksej je ubacio 29 poena, a tome je dodao i osam skokova i dve asistencije. Šutirao je 10/19 iz igre, 6/9 za tri poena, 3/4 sa linije za slobodna bacanja.

Još pre starta sezone Pokuševski je istakao da ne bira pozicije, da će igrati gde god da ga trener postavi, a protiv Klipersa je to mahom bilo na poziciji plejmejkera.

Izabrane vesti

Naravno, za ovdašnje ljubitelje košarke to i nije toliko iznenađenje, ali jeste donekle za Amere koji su posle utakmice bili impresionirani organizacionim sposobnostima Pokuševskog.

Naravno, Pokuševski je često znao prethodnih godina da igra na poziciji plejmejkera.

"Osećao sam se odlično, udobno. Nije mi to novost generalno, ali jeste u NBA ligi. Igrao sam na plejmejkerskim/bekovskim pozicijama dok sam bio mlađi", rekao je Pokuševski.

Generalno mladi srpski košarkaš može da bude prilično zadovoljan kako je ova sezona protekla. Bilo je i plus i minus faza, čak i jednog dela gde je prosleđen u Razvojnu ligu, ali to kao da je pomoglo Pokuševskom da eksplodira na pravi način. Što se završilo sa 29 poena Klipersima.

"Veoma sam srećan zbog ove sezone, ali i još više uzbuđen zbog sledeće", rekao je Pokuševski i dodao da će mu glavni fokus biti ovog leta da radi na svom telu.

"Radiću na jačanju tela, poboljšanju šuta, driblinga, sve što je potrebno", rekao je Pokuševski.

Nije ostao imun na njegove partije trener Oklahome Mark Dengolt.

On je lično mogao da se uveri u napredak Pokuševskog ove sezone i jasno je da će i njegov fokus, ali i želja samog Alekseja, biti da srpski košarkaš pre svega napreduje na fizičkom planu, da poveća mišićnu masu.

Sećamo se svi kako je Nikola Jokić morao mnogo da radi na unapređenju fizičkih performansi kada je stigao u redove Denvera. On je radio na gubitku mase, a Pokuševski će se truditi da napreduje u suprotnom smeru.

Mnogo važnije od toga je da poseduje veštinu, a Degnolt je pohvalio sposobnost Pokuševskog da organizuje igru.

Zaista sam impresioniran njegovom sposobnošću da organizuje našu igru. Posebno imajući u vidu da on ne igra na toj poziciji. Dopustio sam mu da odluči meč u prvom poluvremenu i odradio je dobar posao. Ova pauza će mu biti veoma važna za rad na telu. Ako nabaci malo mišića i bude vredno radio na razvitku, biće mnogo razloga za optimizam", rekao je Degnolt", rekao je Mark Dengolt.

Pre par dana Degnolt nije bio mnogo uzdržaniji kada je komentarisao igru mladog srpskog košakaša.

"Pokazao je veliki napredak ove sezone. Imao je dosta uspona i padova, a to je i normalno jer ima 19 godina. Odigrao je samo 11 utakmica prošle sezone što je stvarno ludo", rekao je Degnolt.

Nije Pokuševski dobio samo pohvale od strane trenera, već i saigrača. Mozes Braun je postigao 24 poena protiv Klipersa, ali nije govorio o svom učinku posle utakmice.

"Zastrašujuće je videti dečka visokog 213 centimetara kako vodi napad našeg tima. Morate gledati u budućnost sa njim", rekao je Mozes Braun.

Impresionirao je Pokuševski saigrače i trenere, a predstojećeg leta ga čeka veliki posao kako bi naredne sezone zgazio na parket još snažniji, spremniji, veštiji. Najvažnije za njega je da je na pravom putu. Dati 29 poena sa 19 godina je sve samo ne obična stvar.

 


tagovi

Aleksej Pokuševski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara