Viktor Vembanjama i Bol Bol (©AFP)
Viktor Vembanjama i Bol Bol (©AFP)

Amerikanci sve skeptičniji po pitanju francuskog čuda - Bol Bol bolji od Vembanjame?

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.07.23. | 21:49

Tako tvrdi bivši NBA as Tim Hardavej

Stigao je Viktor Vembanjama uz veliku pompu u NBA. Pratila je čitava planeta njegovu prethodnu sezonu u dresu Metropolitana pred draft. Ipak, naročito posle slabog debija u Letnjoj ligi, pojavila se i određena skeptičnost u tamošnjoj javnosti.

Patrik Beverli je istakao da mu se više dopada Čet Holmgren iz Oklahome, Drejmond Grin da su pred mladim Francuzom prevelika očekivanja, te da mu javnost čini medveđu uslugu. Priključio im se i Tim Hardavej tvrdnjom da je Bol Bol bolji od Vembanjame.

Izabrane vesti

"Bol Bol je fizički bolji i spremniji za NBA od Viktora", kratko je prokomentarisao član Kuće slavnih i otac košarkaša Dalasa, Tima Hardaveja Džuniora.

Sin čuvenog Manute Bola, jednog od najviših igrača u istoriji NBA, od ovog leta je član Finiks Sansa, a tokom sezone za nama je u dresu Orlando Medžika beležio 9,1 poen i 5,8 skokova, uz 1,5 blokadu po utakmici.

Bol je 2019. izabran kao 44. pik na NBA draftu, završio je preko Majamija u Denveru, ali nije uspeo da bude adekvatna alternativa Nikoli Jokiću, većinu vremena proveo je u Razvojnoj ligi.

Kao član tima iz Kolorada je za tri sezone upisao svega 53 nastupa, da bi se u trejdu preselio na Floridu. Dobio je minule sezone daleko veću ulogu u Orlandu i sasvim solidno je iskoristio, pa je dobio poziv tima iz Arizone da se priključi zvezdanoj ekipi Frenka Vogela u pokušaju da osvoje prsten.

Ima sličnosti između pomenutog dvojca, pre svega u fizičkim atributima. Bol je visok 218 centimetara, težak oko 100 kilograma i ima raspon ruku od 234 centimetara. Vembanjama je visok 224 centimetara, a ima raspon ruku od oko 244. Interesantno je da je pet kilograma lakši od "petice" Finiksa.

Naišle su opaske Tima Hardaveja na neodobravanje na društvenim mrežama, ali se čini da Amerikanci polako spuštaju loptu na zemlju kada je u pitanju 19-godišnji vunderkind iz Francuske. Novi košarkaš San Antonio Sparsa i prvi pik sa minulog drafta je posle razočaravajućih devet poena, osam skokova i pet blokada, ali uz 2/13 iz igre, blesnuo u drugoj utakmici na Letnjoj ligi sa 27 poena i 12 skokova protiv Portlanda. Nakon toga je otišao na zasluženi odmor.

Odlučio je da preskoči obaveze u reprezentaciji ovog leta, ali bi trebalo da bude deo francuske selekcije na Olimpijskim igrama u Parizu.


tagovi

Viktor VembanjamaBol Bol

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara