Andrej Stojaković
Andrej Stojaković

Andrej Stojaković ide na srednjoškolski ol-star SAD: Drago mi je što ću predstavljati Sakramento i Grčku

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 09:40

KSS i dalje pokušava da ga ubedi da zaigra za Srbiju, ali...

Otimali smo se sa Grcima oko oca Predraga i dobili, sada sledi nova runda navlačenja, ovog puta oko juniora Andreja Stojakovića. I mada niko još ne zna koga će sin legendarnog košarkaška na kraju izabrati, sasvim je jasno da Košarkaški savez Srbije pokušava da ga ubedi da se odluči za dres Orlova.

Međutim, posao neće biti lako, jer Andrej Stojaković je rođen u Solunu, odrastao u SAD, pa pred srednjoškolsku ol-star utakmicu otvoreno u euforiji kaže...

Izabrane vesti

Uzbuđen sam što ću biti tamo da predstavljam Sakramento i Grčku. Super sam uzbuđen“, rekao je Stojaković.

Ovo naravno ne znači da je on i definitivno prelomio, ali može da zabrine nadležne u KSS. Mada, Andrej Stojaković još srednjoškolac, istina prilično talentovan, zbog čega je kao đak Džešuita postao tek treći srednjoškolac iz Sakramenta koji će zaigrati na Mekdonalds ol-star utakmic.

Stojaković je kao junior u proseku beležio oko 25 poena i devet skokova po utakmici, pa je trenutno rangiran na 16 mestu najtalentovanijh momaka iz klase 2023. Andreja inače u Sakramentu hvale jer je odbio da školovanje nastavi u nekoj od specijalizovanih privatnih akademija koje se i reklamiraju kao razvojne za NBA talente.

Takvih je mnogo. Prolifik Prep, Ovetajm Elit... Redovno uzimaju najtalentovanije igrače „običnim“ školama i vode ih daleko od kuća.

Nisam baš previše verovao u promenu škole. Hteo sam da ostanem ovde i pomognem Džešuitu da se ucrta na mapu, da postane poznato širom Kalifornije. Super sam ponosan na sve što smo uradili ovde“, kaže Andrej, a i Peđa Stojaković nema ništa protiv.

Samo treba da ih pustite da budu ono što jesu. Da im s vremena na vreme date i osećaj za realnost“.

Na šta konkretno misli Predrag?

Sada kroz decu shvataš koliko je ovaj grad bio važan za mene i porodicu. Sakramento sada zovem domom. Uživam ovde“.

Andrej Stojaković je shvatio lekciju.

Trudim se samo da budem normalan đak“.



tagovi

Andrej StojakovićKSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara