Ante Tomić i Alen Smailagić (©MN Press)
Ante Tomić i Alen Smailagić (©MN Press)

Ante Tomić ne razmišlja o penziji, još tri godine u Huventudu

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.06.22. | 17:13

Iskusni Hrvat u 36. godini potpisuje višegodišnju saradnju

Kako prenosi španski Ensestando, Huventud i Ante Tomić su postigli dogovor o novoj saradnji. Iskusni centar je već dve sezone u Badaloni, a ostaće još tri.

Dokazao je u poznim igračkim godinama da nije za staro gvožđe. Štaviše, može još da igra na visokom nivou. Bio je važan član ekipe Karlesa Durana u ACB ligi i Evrokupu, te je ubedio upravu da mu ponudi novi ugovor.

Izabrane vesti

Posle osam godina u dresu Barselone, leta 2020. godine se odlučio za promenu. Zajedno sa Pau Ribasom spakovao kofere i otišao u komšiluk. Beležio je minule sezone oko 10 poena i pet skokova u Evrokupu, 14 poena i šest uhvaćenih lopti u španskoj ligi.

S ozbirom da se košarkom profesionalni bavi 18 godina i da je u februaru proslavio 35. rođendan, iznenađujuće je što mu je Huventud ponudio trogodišnju saradnju. Veruju ipak u Badaloni da bi mogao da igra važnu ulogu i na zalasku karijere.

U profesionalne vode uplivao je 2004. godine kada je potpisao ugovor sa Zagrebom. Bio je MVP ABA lige 2009. godine, a godinu dana kasnije otišao put madridskog Reala.

Iako je u drugoj godini bio uvršten u najbolji tim prvenstva, Real je odlučio da ne iskoristi opciju u njegovom ugovoru i zadrži ga još jednu sezonu. To je iskoristila Barselona.

Sa katalonskim velikanom osvojio je četiri Kupa kralja, bio i šampion pre osam godina. U sezoni 2019/20 nosio je i kapitensku traku.

Na reprezentativnom nivou je sa reprezentacijom Hrvatske osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2009. godine, a sa seniorskom selekcijom je učestvovao na tri Evrobasketa i dva svetska prvenstva. Povukao se iz državnog tima posle eliminacije u grupnoj fazi kontinentalne smotre 2015. godine.


tagovi

Ante TomićHuventudKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara