Anđušić: Bilo je teško, ali ne gledamo u prošlost! Idemo po titulu

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 11:51

Partizan u sredu počinje plej-of ABA lige utakmicom protiv Igokee u Beogradskoj areni

Partizan Mozzart Bet zvanično počinje odbranu titule ABA lige u plej-ofu sutra od 18.30. Prvi protivnik crno-belih je Igokea koja je uspela da iznenadi klub iz Humske u prvom delu sezone, ali od tada su Igosi drastično promenili tim. Klub iz Humske je veliki favorit zbog individualnog kvaliteta, ali se i dalje nekako najviše priča oko propuštene šanse u Evroligi.

Svestan toga je i Danilo Anđušić koji je istakao da se uprkos neuspehu sada ekipa fokusira na odbranu titule u ABA ligi.

Izabrane vesti

"Dobra je atmosfera u ekipi, naravno da nam je bilo teško, trudimo se da ne razmišljamo o prošlosti, ako se fokusiramo na prošlost, ne možemo da se fokusiramo na sadašnjost i budućnost. Sada je fokus na plej-of ABA lige", rekao je Anđušić.

Četvrtfinalna serija, kao u polufinalna se igra na dve pobede.

"Najlepši deo godine, svi jedva čekamo plej-of. Igokea nas je pobedila, ali smo mi pobedili u Lakštašima i to dosta lako, pa se nadamo da će ponovo biti tako".

Veliki deo ekipe zna šta je potrebno da se osvojio titula.

"Prošle godine smo probili led, znamo kako to izgleda, kakve nas utakmice očekuju. Mnogi igrači znaju, a i drugi momci će se spremiti kroz ostale utakmice za finale", dodao je Anđušić.

Podsetimo da je Partizan ligaški deo ABA lige završio na drugom mestu, pa će imati prednost domaćeg terena sve do finala. Termin drugog meča protiv Igokee je u 21. aprila u Laktašima, a ako dođe do odlučujućeg duela on će biti odigran 28. aprila u Beogradu.

"Imali smo par dana da pripremimo tu seriju protiv Igokee i to je ono najbitnije, da razmišljamo samo o njima, znamo kako izgleda plej-of, da motivacija svih timova i igrača je na drugom nivou i da podignemo našu, protiv tima koji nas je iznenadio, pobedili su nas u Beogradu, to znači da moramo da pristupimo ozbiljno. Plejof je izuzetno zanimljivo takmičenje, svi dolaze sa motivacijom i uvek je to prva stvar, mislim da je ekipa odradila ovih par treninga, danas imamo još jedan i nadam se da ćemo spremni početi", rekao je Željko Obradović.

Crno-beli prvi meč protiv ovog rivala izgubili u ligaškom delu (89:91), a drugi put su slavili rezultatom 98:52.



tagovi

Danilo AnđušićKK PartizanABA ligaŽeljko Obradović

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara